[Інтерв’ю] Як фотограф Коді Кобб і телевізори The Frame переносять користувачів у найвіддаленіші куточки світу

Телевізор Samsung The Frame, що вже здобув низку відзнак і нагород, постійно трансформує простір навколо себе. Він пропонує користувачам доступ до понад 1500 віртуальних шедеврів мистецтва від деяких найвідоміших у світі художників і музеїв, а також людей, що задають мистецькі тренди.

Цього місяця з нагоди Всесвітнього дня довкілля Art Store представляє добірку захопливих зображень різноманітних куточків світу, звертаючи увагу на ті шедеври, що переносять найкрасивіші пейзажі з усієї планети прямо до вашої вітальні. Зокрема на роботи фотографа Коді Кобба, який подорожує до найбільш віддалених місць, відомих людям, щоб захопити через свій об’єктив недоторканну природу.

Фото: У «студії» – на природі

Відкриваючи красу нашої планети

У царині фотографії Кобб працює вже протягом 20 років. Мистецьке захоплення, що почалося як складова цифрових ілюстративних проєктів, переросло в справу всього життя. У пошуках унікальних пейзажів, природних утворень і неймовірних кадрів він подорожує до віддалених місць, як-от до просторого Заходу США. Здебільшого він працює на самоті, дозволяючи випадковості відкривати в його роботах виняткові сцени.

Фото: «Долина Смерті» (2015)

«Не думаю, що можу вимкнути ту частину мозку, яка працює під час фотографування. Я дивлюся на світ у специфічний спосіб, наполегливо вишукуючи деталі й закономірності. Іноді я маю із собою камеру, і тоді ці спостереження вдається зафіксувати. Фотографія – це природне продовження моєї взаємодії зі світом», – так Кобб пояснює, як за допомогою камери він фіксує свій унікальний погляд на світ.

Кобб сподівається поділитися з користувачами The Frame не тільки кадрами, доданими в доступну колекцію, але й відчуттями та враженнями, які виникали в нього, коли він робив ці знімки. «Я хотів би, щоб люди, які дивляться на мої фото, на якусь мить переносилися кудись деінде. Маю надію, що вони відчують той спокій, яким я насолоджувався під час зйомки», – зазначив він.

Кобб також сподівається, що користувачі оцінять красу тих сцен, яких йому самому пощастило побачити на власні очі. «Мені хотілося б запропонувати через свої роботи витончений спосіб пізнання природи. Щоб люди могли загубитися в цих загадкових пейзажах», – сказав фотограф.

Пізнаючи світ через The Frame

За допомогою нанорозмірних квантових точок, які забезпечують 100-відсоткове колірне охоплення та створюють мільярд надзвичайно точних відтінків, телевізори The Frame відображають фотографії Кобба саме з тими кольорами, деталями й текстурою, як це задумувалося митцем. Користувачі зможуть відчути всю красу нашої планети так, наче вони спостерігають її на власні очі.

Фото: «Паралельний світ» (2017)

«The Frame – це ідеальний засіб відображення всіх кінематографічних образів, що виникають у моїй голові в процесі творчості. Я хочу, щоб мої фотографії здавалися живими, і технологія в основі The Frame робить це можливим. Мені також подобається, що мої роздруковані роботи можуть співіснувати на одній стіні разом із доступними в Art Store», – прокоментував Кобб.

Технології, що ставлять природу на перше місце

Кобб співпрацює із Art Store (магазином мистецтва, вбудованому в The Frame) ще з найперших днів. Він розуміє, наскільки важливо привносити мистецтво в домівки людей і яка ключова роль належить у цьому процесі технологіям. Він вдячний The Frame за цей досвід трансформації, коли цифрова платформа використовується для демонстрації мистецтва. «Завдяки The Frame у мене з’явилася нова аудиторія та цілковито новий спосіб поширення своїх робіт. Це надзвичайно мотивує», – стверджує фотограф.

Завзятий захисник довкілля й тих куточків світу, які він захоплює в об’єктив, Кобб продає свої роботи у форматі NFT (невзаємозамінних токенів) через платформи на кшталт Hic et Nunc – порівнюючи з іншими платформами, вони застосовують такі форми цифрової валюти, що споживають значно менше енергії. Частину суми з кожного проданого NFT він передає природоохоронним організаціям.

Наразі в Art Store доступні 15 фотографій Коді, дві з яких представлені в рамках червневої добірки з нагоди Всесвітнього дня довкілля.

Cody Cobb’s Top Picks for The FrameНайкраще на The Frame від Коді Кобба
Island (2011)«Острів» (2011)
On the edge of the tropical paradise of Kaua’i overlooking the Pacific Ocean and a clear blue sky.

* Available on June’s Curation <Theme: Environmental Day>

Вид на Тихий океан і чисте блакитне небо з тропічного раю Кауаї.

* Доступно в червневій добірці <Тема: Всесвітній день довкілля>

Floating Point (2011)«Рухома точка» (2011)
Sea stack shrouded in fog along Washington State’s Olympic Coast.

* Available on June’s Curation <Theme: Environmental Day>

Оповиті туманом морські скелі уздовж узбережжя Олімпіку, штат Вашингтон.

* Доступно в червневій добірці <Тема: Всесвітній день довкілля>

Surfaces (2016)«Поверхні» (2016)
Surreal landscape shrouded in clouds in the badlands of UtahХмарний сюрреалістичний краєвид безплідних земель Юти.
Andrean (2017)«Андреан» (2017)
The sunrise catching the edge of an enormous sand dune in California’s Death ValleyКрай величезної піщаної дюни в променях ранкового сонця в Долині Смерті, Каліфорнія.

:

ТВ та АудіоCody CobbSamsung Art StoreSamsung Lifestyle TVSamsung The FrameThe FrameThe Frame Art StoreThe Frame TV
Last version finder