Відкриваємо світ спеціальних можливостей за допомогою технології Galaxy

Мобільні технології — це надпотужний інструмент, що поєднує в собі зв’язок, творчість, розваги та інформацію. Він має важливе значення для того, як ми спілкуємося з друзями, родиною та навколишнім світом, і ми вважаємо, що кожен повинен мати рівний доступ до нього.

У компанії Samsung ми розробляємо значущі, орієнтовані на людину інновації, які дають людям більше можливостей для контролю та збагачують їхнє повсякденне життя. Завдяки різноманітним функціям Galaxy – від простих і зручних жестів на пристроях до слухових асистентів і поліпшення відображення – ми прагнемо відкрити доступ до технологій, які працюють для людей з будь-якими потребами.

Створюємо більш доступний досвід Galaxy

Додайте чіткості за допомогою режиму Relumino

Режим Relumino був розроблений у власному дослідному центрі Samsung, щоб покращити життя людей зі слабким зором, поліпшуючи видимість екранного тексту та зображень. Ця функція підвищує контрастність і яскравість екрана, а також чіткість контурів і форм зображень, дозволяючи користувачам легко розрізняти контент на своїх пристроях.

Щоб зрозуміти перспективи та потреби наших користувачів, ми співпрацювали з консультантами зі слабким зором, дослідниками, інженерами, програмістами та тестувальниками, щоб розробити рішення для інклюзивних візуальних дисплеїв. Режим Relumino – це результат багаторічних досліджень і розробок, спрямованих на досягнення мети Samsung – створення «Екранів для всіх» і поліпшення якості перегляду для людей зі слабким зором. Ця нова функція доступна в серії Samsung Galaxy S24 і не тільки.

Від слідкування за м’ячем під час спортивного матчу до читання дрібного тексту в новинах — режим Relumino1 допомагає користувачам зі слабким зором підтримувати зв’язок зі світом і насолоджуватися контентом, який має для них найбільше значення.

Як увімкнути Relumino:

 

Аудіоописи за допомогою TalkBack

Функція TalkBack2, також відома як Голосовий асистент, покликана допомогти користувачам зі слабким зором або незрячим отримати максимальну віддачу від використання пристрою. Ця функція перетворює смартфони та планшети Galaxy на інтуїтивно зрозумілий аудіоінтерфейс. Коли користувачі користуються своїми пристроями, Talkback може проговорювати все, до чого вони торкаються, виділяють або вибирають, наприклад, меню, електронні листи та сповіщення. Для більш зручної навігації можна також увімкнути ярлики TalkBack.

Навігація по екрану проста. Завдяки жестам, таким як свайп вліво, подвійний дотик або прокрутка двома пальцями, TalkBack надає користувачам свободу в управлінні своїми пристроями.

Як увімкнути TalkBack:

  1. Відкрийте Налаштування, а потім виберіть Спеціальні можливості
  2. Виберіть TalkBack
  3. Активуйте TalkBack

Субтитри тут і зараз

Live Captions3 допомагає людям з вадами слуху без зайвих зусиль стежити за улюбленими медіа та аудіоматеріалами. Функція транскрибує аудіо під час відтворення на пристрої в режимі реального часу. Завдяки субтитрам користувачі можуть краще насолоджуватися відео, подкастами, телефонними та відеодзвінками, аудіоповідомленнями та голосовою поштою.

Живі субтитри доступні англійською, французькою, німецькою, хінді, італійською, японською та іспанською мовами.4

 

Як увімкнути субтитри:

  1. Відкрийте Налаштування
  2. Натисніть на Спеціальні можливості
  3. Натисніть на Покращення слуху
  4. Увімкніть Live Caption

Сприяємо інклюзивності через аксесуари та портативні пристрої

Посилюємо світ за допомогою Ambient Sound

Galaxy Buds2 Pro має функцію Ambient Sound, яка адаптує фоновий шум на п’яти рівнях підсилення5, щоб задовольнити різноманітні потреби. Ця функція дає користувачам можливість налаштувати звук так, як вони хочуть чути й відчувати його. Функція Ambient Sound дозволяє користувачам брати участь у соціальній взаємодії, усвідомлюючи, що вони перебувають в оточенні, як-от посилення розмови або шуму транспорту на пішохідному переході.

Як налаштувати Ambient Sound:

  1. Вставте обидва навушники Buds у вуха
  2. Відкрийте застосунок Galaxy Wearable
  3. Натисніть на Налаштування навушників
  4. Відкрийте пункт Спеціальні можливості
  5. Натисніть Ambient Sound

Універсальні жести6 на Galaxy Watch

Функція універсальних жестів пропонує інноваційний спосіб безконтактного використання годинника Galaxy Watch. За допомогою чотирьох інтуїтивно зрозумілих жестів: “Стиснути кулак”, “Двічі стиснути кулак”, “Щипок” та “Подвійний щипок” користувачі можуть керувати пристроєм Galaxy, відкривати застосунки, прокручувати повідомлення тощо без необхідності натискати на екран або торкатися його із силою.

Як увімкнути універсальні жести:

  1. Відкрийте налаштування пристрою
  2. Натисніть на Спеціальні можливості
  3. Перейдіть до розділу Моторика та взаємодія
  4. Увімкніть Універсальні жести

Кращий світ для кожного

Компанія Samsung прагне до більш інклюзивного та сталого майбутнього завдяки нашим інноваціям та відкритій співпраці, і ми продовжуватимемо робити кроки для забезпечення доступності наших пристроїв, щоб більше людей могли насолоджуватися можливостями, які пропонують наші продукти Galaxy. На цьому робота не закінчується.

1 Режим Relumino доступний на смартфонах серії Galaxy S24, що працюють на One UI 6.1 або новішої версії.

2 Функція TalkBack доступна на всіх смартфонах Galaxy.

3 Live Captions доступні на смартфонах Galaxy з 4 ГБ пам’яті або вище.

4 Додаткові мови будуть доступні в наступних оновленнях.

5 Додаткові два рівні можна активувати в меню Labs – Ambient Sound у розділі “Навушники” у застосунку Galaxy Wearable.

6 Функція універсальних жестів доступна на серіях Galaxy Watch6, Watch5 і Watch4 з інтерфейсом One UI 5 Watch.

:

Мобільні пристроїGalaxyLive CaptionsOne UI 6.1RelúmĭnoTalkBackЖестиСпеціальні можливості
Last version finder