Посібник Knox: Як контролювати безпеку своїх даних

Наші телефони постійно з нами, ми навіть не виходимо з дому без них. Вони є продовженням нас, а нові революційні технології, такі як штучний інтелект і генеративний штучний інтелект, відкривають величезні можливості.

Але в той час, як технології змінюються, ваше право на приватність не змінюється. Нові розробки – нові способи обробки даних. Ми в Samsung вважаємо, що ви маєте знати все, коли йдеться про вашу особисту інформацію. Ми віримо, що прозорість, вибір і контроль повинні бути в основі мобільного досвіду.

У цифровому світі ваша безпека та конфіденційність важливіші, ніж будь-коли, тому цілком правильно, що наші користувачі мають повний контроль над своїми пристроями. Саме тому ми зосереджуємося на рішеннях, які дозволяють вам повністю контролювати та розширювати можливості щодо використання ваших даних.

Панель безпеки та конфіденційності

Панель безпеки та конфіденційності дозволяє повністю контролювати свої дані, зокрема те, хто їх бачить і як вони використовуються. В одному простому та зручному інтерфейсі ви можете переглядати, створювати та оновлювати дозволи, елементи керування та функції обміну даними у вашому застосунку, що дає вам змогу керувати вашими даними та налаштовувати роботу з ними так, як вам зручно.

Інформаційна панель також інтуїтивно зрозуміло показує статус безпеки ваших файлів.

Тут ви можете швидко і легко змінити налаштування та керувати потенційними небезпечними діями в один клік. Елементи впорядковані за пріоритетністю функцій, які можуть мати найбільший вплив на вашу безпеку в інтернеті – наприклад, екран блокування, безпека облікового запису, захист утраченого пристрою за допомогою Samsung Find, безпека програм та оновлень. Вони знаходяться у верхній частині сторінки, а інтуїтивно зрозумілі червоні, помаранчеві або зелені позначки вказують на будь-які проблеми та відображають індикатори для їх вирішення.

Звичайно, ми також робимо цю роботу за вас. Програми можуть продовжувати відстежувати дані місяцями, навіть якщо вони не використовуються, але пристрої Galaxy видаляють дозволи для програм, які не використовувалися протягом певного часу, які потім можна відновити.

Ви можете зробити це за допомогою Диспетчера дозволів та Використання дозволів. Диспетчер дозволів показує, які програми можуть отримати доступ до ваших даних — вашого місцеперебування, камери або мікрофона – і в якому контексті (наприклад, тільки під час використання застосунку). Використання дозволів – це простий спосіб переглянути нещодавно використані дозволи, зокрема, які застосунки використовували певний дозвіл за останні 24 години або сім днів. А щоб зробити це ще простіше, ми також надаємо миттєві підказки на Панелі керування, щоб зробити рішення щодо даних більш інтуїтивно зрозумілими та прозорими.

Отримати доступ до Панелі безпеки та конфіденційності дуже просто – відкрийте Налаштування й натисніть на розділ Безпека та конфіденційність, де ви можете переглянути та налаштувати дозволи на власний розсуд.

Ви також можете погратися з функціями для подальшого підвищення рівня конфіденційності вашого пристрою, наприклад, перемикачем доступу до буфера обміну. Увімкнувши цей параметр (Налаштування – Безпека й конфіденційність – Додаткові засоби керування конфіденційністю – Сповіщення за відкриття буфера обміну), ви отримаєте сповіщення щоразу, коли програма вставлятиме щось з вашого буфера обміну. Більше ніяких прихованих дій.

З Galaxy ще ніколи не було так просто бачити й розуміти конфіденційність ваших даних. Ми передаємо контроль у ваші руки.

Samsung Find

Втратити свій телефон – один з найбільших страхів у нашому житті. Але із Samsung Find вам більше не потрібно турбуватися про те, що особиста інформація вашого пристрою потрапить до чужих рук.

Після ввімкнення функції Дозволити знаходити цей телефон, Samsung Find дозволяє знайти, заблокувати й навіть стерти дані вашого пристрою, щоб ніхто не отримав доступ до нього. Ви можете знайти свій пристрій, навіть якщо він не підключений до мобільної мережі, але він має бути увімкнений. За допомогою Samsung Find можна знайти не лише телефон Galaxy, а й навушники Galaxy Buds, планшети, годинники та інші пристрої.

Завдяки додатковим опціям знайти свої пристрої стало простіше, ніж будь-коли. Користувачі можуть запросити членів сім’ї в застосунку Samsung Find для перегляду місцеперебування або увімкнути звуки дзвінка, щоб допомогти відстежити пристрої, якими користуються інші люди. Щоб мати більше шансів знайти загублені пристрої за допомогою Samsung Find, ви можете продовжити термін служби акумулятора, дистанційно ввімкнувши режим енергоощадження.

З Galaxy ви можете повністю контролювати свій пристрій навіть тоді, коли він фізично не з вами.

Додаткові функції

Як провідний світовий виробник, компанія Samsung зосереджується на покращенні роботи пристроїв завдяки спеціальним функціям штучного інтелекту, надаючи при цьому пріоритет конфіденційності в епоху ШІ. Багато функцій Galaxy AI обробляють дані на пристрої, а це означає, що конфіденційна інформація залишається на вашому телефоні. Для тих функцій, які потребують обробки в хмарі або на зовнішніх серверах, ми гарантуємо, що ваші дані захищені.

Ми знаємо, що не всі хочуть використовувати хмарний штучний інтелект. Для декого пріоритетом є збереження даних на пристрої. Тому, хоча інновації важливі для нас, ми вважаємо, що важливо продовжувати надавати нашим користувачам право вибору щодо їхнього власного досвіду роботи з пристроєм.

Цей вибір залишається за вами завдяки нашим додатковим функціям.1 Ці налаштування, вбудовані в наші пристрої з підтримкою Galaxy АІ, дозволяють вам вирішувати, наскільки ви хочете, щоб ваші дані покращували роботу ШІ, і чи хочете ви взагалі, щоб ваша інформація оброблялась в мережі.

Щоб отримати доступ до налаштувань, відкрийте Налаштування – Додаткові функції – Інтелектуальні інструменти. Тут ви побачите опцію Оброблення лише на пристрої.

Ми й надалі прагнемо надавати нашим користувачам прозорість, можливість вибору та контроль над своїми пристроями в цьому новому світі.

Ваша конфіденційність захищена з Galaxy.

1Доступність може залежати від моделі пристрою, операційної системи та/або країни.

:

Мобільні пристроїGalaxy AISamsung Find
Last version finder