Samsung Electronics дозволила керувати пристроями інших учасників Home Connectivity Alliance, зокрема LG та Vestel

Samsung Electronics оголосила, що співпрацює з іншими учасниками HCA,1 зокрема з LG Electronics та Vestel, щоб надати споживачам можливість керувати розумними приладами сторонніх виробників за допомогою обраного ними застосунку – це перша співпраця подібного роду в індустрії. Цей крок, що базується на специфікації інтерфейсу HCA 1.0, дозволить взаємодію Cloud-to-Cloud (C2C) між певними побутовими приладами та системами опалення, вентиляції й кондиціонування, що дозволить контролювати та зменшити енергоспоживання в усьому будинку. Наприкінці 2023 року, ця функція спочатку була доступна у восьми країнах2, зокрема в Кореї та США, а згодом поширилась на інші регіони.

Samsung Electronics є засновником і головою правління HCA – організації, що займається розробкою та просуванням сумісності та енергоменеджменту побутової техніки, систем опалення, вентиляції й кондиціонування повітря3 та телевізорів в екосистемі розумного дому. Нещодавно альянс оголосив, що його учасники почнуть впроваджувати специфікацію інтерфейсу 1.0.

«Приємно бачити, що HCA демонструє свій перший приклад сумісності зі світовими лідерами в галузі побутової техніки, систем опалення, вентиляції й кондиціонування повітря та телевізорів. Це свідчить про прагнення великих виробників пристроїв краще обслуговувати наших споживачів у їхніх домівках», – сказав Чанву Пак (Chanwoo Park), виконавчий віцепрезидент і керівник групи Service Biz Group Digital Appliances Business компанії Samsung Electronics. «Надаючи споживачам можливість керувати різними брендами побутової техніки та продуктів HVAC за допомогою таких застосунків, як-от SmartThings, ми очікуємо, що ринок розумних будинків вийде на новий рівень. Світові лідери зможуть сприяти розширенню цифрових послуг, які надаватимуть споживачам нові переваги, і компанія Samsung непохитна у своїй прихильності до HCA та її концепції».

Співпраця забезпечує основу для перехресного контролю C2C і створить міцний фундамент для домашнього підключення, що забезпечить значні переваги для споживачів, починаючи з інтеграції застарілих пристроїв і закінчуючи енергоощадженням у найближчому майбутньому. Оскільки підключення C2C не потребує нового центрального хаба або оновлення пристроїв, воно буде особливо корисним для наявної побутової техніки у домівках користувачів.

Завдяки цій розробці користувачі можуть почати керувати своїми розумними приладами, незалежно від виробника, за допомогою застосунків для приладів та HVAC, наприклад, SmartThings – універсального застосунку, який дозволяє легко керувати будинком та розумними пристроями,  ThinQ від LG та VeeZy від Vestel. Споживачам слід оновити свій мобільний застосунок, щоб мати змогу керувати розумними приладами.4

Ця ініціатива вперше передбачає, що Samsung Electronics та LG Electronics підтримуватимуть керування своїми пристроями за допомогою власних застосунків – крок, який підвищує зручність користування для споживачів та демонструє потенціал для майбутньої кросплатформенної співпраці. Крім того, разом з Vestel, Samsung став першим ключовим гравцем у галузі, який впровадив інтеграцію HCA. Після фокусу на підтримці ключових функцій, які споживачі використовують найчастіше, специфікація інтерфейсу 2.0, яка очікується у 2024 році, має додати функції управління енергоспоживанням та включити додаткові лінійки продуктів, такі як зарядні пристрої для електромобілів (EV).

«Учасники альянсу HCA застосовують продуманий підхід до забезпечення сумісності товарів повсякденного вжитку, які вже є в наших домівках», – сказав Юн Хо Чой, президент Home Connectivity Alliance.

Про Home Connectivity Alliance

Home Connectivity Alliance був заснований у 2022 році провідними виробниками у сфері «розумного дому» з метою сприяння інноваціям та забезпечення споживачів безпечними та сумісними приладами. HCA – це організація, учасниками якої є компанії, що займаються розробкою та просуванням безпечної сумісності та енергоменеджменту для побутової техніки з тривалим терміном служби, систем опалення, вентиляції й кондиціонування повітря та телевізорів в екосистемі Connected Home.

Наразі HCA об’єднує 15 світових брендів, серед яких AEG, American Standard Heating and Air Conditioning, Arçelik, Beko, The Electrolux Group, Frigidaire, Haier, GE Appliances, Grundig, LG Electronics, Resideo Technologies, Inc., Samsung, Trane Residential та Vestel. Для отримання додаткової інформації відвідайте www.homeconnectivityalliance.org.

1HCA: Home Connectivity Alliance

2 Шість інших країн – це Великобританія, Німеччина, Франція, Італія, Іспанія та Туреччина.

3 Опалення, вентиляція та кондиціонування повітря (HVAC) – це використання різних технологій для контролю температури, вологості та чистоти повітря.

4 Залежить від розгортання виробника за продуктом, географією та ринком. Індивідуальний досвід може відрізнятися.

:

Побутова технікаSmartThings
Last version finder