IFA 2022: бачення Samsung для більш розумного життя та екологічного майбутнього

Samsung Electronics представляє своє бачення для більш розумного життя та екологічного майбутнього. Під час пресконференції на Берлінській міжнародній виставці електроніки IFA 2022 компанія розповіла про вдосконалений сервіс SmartThings із новими можливостями для під’єднання, персоналізації та екологічності в різних категоріях продуктів Samsung.

Доповідь зосередилася на останніх досягненнях Samsung у сфері побутової техніки, телевізорів, дисплеїв, мобільних і носимих пристроїв, що об’єднуються в цілісній екосистемі смартдевайсів, яка захищає довкілля, допомагає підтримувати здоровий спосіб життя та робить кожен день веселішим і цікавішим.

Нові можливості SmartThingsдля розумного дому

SmartThings інтегровано в різноманітні категорії продуктів Samsung1, що створює інклюзивну екосистему та неперевершений і багатогранний досвід користування. Це дозволяє контролювати й організовувати особистий простір на будь-який смак. Зі SmartThings користувачі візьмуть якнайбільше від своїх девайсів Samsung, а також від продукції інших виробників, якою вони можуть володіти.

Це забезпечує більше простіших можливостей для під’єднання, а також для персоналізації пристроїв, допомагаючи знаходити нові способи ефективного й приємного користування сучасними технологіями. SmartThings робить щоденне життя продуктивним і комфортним, даруючи вам безліч часу, який можна присвятити важливішим речам.

«Завдяки своїм останнім інноваціям Samsung пропонує більш відкритий, більш пов’язаний та розумніший досвід користування для всіх, – сказав Бенджамін Браун, маркетинговий директор Samsung Europe. – Ми продовжуємо нашу місію: втілюємо в життя революційні рішення, що допомагають вам підтримувати свій стиль життя і створюють нові можливості для розваг, змінюючи водночас те, як ми дбаємо про нашу планету».

Більш екологічний спосіб життя

Безпосередньо у свою побутову техніку Samsung вбудовує енергоефективні технології, об’єднуючи їх зі SmartThings, щоб облаштувати дім із якомога екологічнішим способом життя і стати передовим енергоефективним брендом. SmartThings Energy відстежує звички користування й у режимі реального часу надає відповідні дані, завдяки чому користувачі можуть краще розуміти своє споживання енергії, а отже, робити екологічно свідомі рішення.

До 2023 року 100% побутової техніки Samsung підтримуватиме Wi-Fi і за замовчуванням матиме сервіс SmartThings Energy, що дозволить легко зменшувати енергоспоживання. Крім того, пристрої Samsung вийдуть за рамки наявного найвищого класу енергоспоживання2 і будуть заощаджувати додаткові 10%3 енергії.

З інтуїтивно зрозумілими функціями на кшталт AI Energy Mode4, що допомагає реалізувати екологічні рекомендації сервісу SmartThings Energy, користувачі зможуть переводити сумісну побутову техніку5 в режим енергозбереження, зменшуючи цим самим своє домашнє енергоспоживання.

Пральну машину Bespoke AI™ оснащено технологією AI Ecobubble™, що перетворює мийний засіб на бульбашки, які швидко всотуються в білизну. Завдяки цьому вдається споживати майже до 70% менше енергії і водночас досягати такого самого рівня чистоти6. А Цикл AI Wash визначає оптимальний об’єм води та мийного засобу, регулює тривалість замочування, полоскання й віджимання – усе це також запобігає марнуванню енергії.

Із найповнішою 20-річною гарантією7 на цифрові інвертори в пральних і сушильних машинах та цифрові інверторні компресори в холодильниках власники техніки Samsung можуть бути певними, що найближчим часом їм не доведеться замінювати8 свої пристрої.

Випробовуйте розваги, що не лишають після себе зайвих відходів, із пультом дистанційного керування SolarCell від Samsung, який заряджається під впливом світла та радіочастот від таких пристроїв, як маршрутизатори Wi-Fi9. Samsung оцінює, що в такий спосіб компанія може запобігати потраплянню на звалища понад 200 млн батарейок протягом семи років. І цьогоріч Samsung робить ліцензію на цю розробку відкритою для громадськості10, щоб інші виробники також могли вживати екологічних заходів.

Ще один крок Samsung до чистішого довкілля – переробка океанічного пластику. Із викинутих рибальських сіток компанія створює новий матеріал, який використовує в мобільній продукції, зокрема в Galaxy Flip4, Fold4 та Buds2 Pro. До кінця 2022 року це допоможе уникнути потрапляння в океани 50 тонн пластику.

Крім того, Samsung ставить перед собою мету: за допомогою різноманітних партнерств створювати по всій Європі оселі Net Zero. Із Q CELLS компанія досліджує способи використання сонячної енергії, а з передовим європейським брендом побутових інверторів SMA буде під’єднувати більше сонячних панелей до SmartThings Energy. Samsung також співпрацює з глобальними виробниками у сфері будівництва, домашньої автоматизації та зарядних пристроїв для електромобілів, як-от ABB.

Добробут усюди й для всіх

Відданість Samsung здоровому способу життя підтверджується низкою пов’язаних пристроїв, що фокусуються на добробуті. SmartThings надає користувачам засоби для турботи про здоров’я кожного вдома – для контролю якості повітря, приготування їжі й навіть догляду за домашніми тваринами.

SmartThings Home Life зосереджує в собі всі наявні сервіси SmartThings: SmartThings Cooking, Clothing Care, Pet Care, Air Care та Energy. У такий спосіб користувачі мають легкий доступ до мобільного центру, що дозволяє з будь-якого місця контролювати через смартфон різноманітні домашні аспекти. Але SmartThings – це дещо значно більше, ніж побутова техніка. Сервіс також охоплює пристрої Galaxy, зокрема з останньої серії Galaxy Watch5.

Із революційним датчиком Samsung BioActive носимі пристрої Galaxy відстежують численні показники здоров’я під час тренування і не тільки, даючи цілісне розуміння стану організму. Користувачі також можуть моніторити якість сну й отримувати індивідуальні рекомендації щодо покращення якості нічного відпочинку. Крім того, SmartThings дозволяє автоматично регулювати налаштування відповідно до персональних запитів, наприклад, створювати оптимальні умови для сну чи вечірнього кіноперегляду.

Розваги та геймінг на будь-який смак

Samsung наповнить кожен день веселощами, даруючи зі SmartThings нові можливості для перегляду й геймінгу, щоб кожен міг знайти розваги на свій смак. Так, кіномани мають широкий вибір, зокрема MICRO LED, що може заповнити всю стіну, великоекранний Neo QLED 8K та портативний Freestyle.

Серед новинок 2022 року – Samsung The Frame із матовим дисплеєм. Телевізор гарантує тільки найкращі враження від користування завдяки меншій кількості відблисків та реалістичній якості зображення незалежно від освітлення навколо. А із сервісом Samsung TV Plus глядачі без зусиль перемкнуться з великого на портативний екран, якщо захочуть переглянути щось у дорозі.

Великий вибір отримають і геймери. Вигнутий Odyssey Ark із кривиною 1000R, що відтворює поле зору глядача, дозволить зануритися в улюблені ігри як ніколи раніше. Запеклим геймерам варто звернути увагу на Odyssey Neo G8, а тим, хто шукає один пристрій і для роботи, і для розваг – на смартмонітори з гнучким функціоналом.

Нещодавно представлений Galaxy Fold4 ідеально підійде для геймінгу в дорозі: цей компактний пристрій легко поміститься в кишені, а за потреби його екран збільшиться вдвічі. Складані смартфони Samsung уже заполонили масовий ринок – цього року в Європі було постачено понад удвічі більше одиниць товару, ніж минулого11. А з вересня ще більше користувачів отримають доступ до останніх інновацій Samsung, коли нове програмне забезпечення для Fold4, Flip4 та Watch5 пошириться на попередні покоління.

Більше можливостей через відкриті партнерства

Відкритість і співпраця – ось ключові елементи філософії Samsung. І компанія співпрацює з деякими найбільшими брендами у сфері технологій та розваг, щоб надавати своїм користувачам унікальні можливості.

2022 року компанія Samsung запустила Gaming Hub – універсальну платформу, через яку геймери зможуть відкривати для себе нові та грати в уже знайомі хмарні ігри, зокрема від таких партнерів, як Xbox Game Pass, NVIDIA GeForce NOW, Google Stadia, Utomik та Amazon Luna (тільки для США). У такий спосіб це цікаве хобі стає як ніколи доступним, а перед безліччю потенційних геймерів, що не володіють ігровими консолями, відкривається шлях до великої геймінг-спільноти.

Samsung також співпрацює з Philips Hue, щоб дарувати власникам смартфонів і планшетів Galaxy неймовірний час за прослуховуванням улюблених пісень. Коли ці пристрої відтворюють музику, індикатори Hue автоматично змінюють кольори чи тьмяніють, синхронізуючись із музикою SmartThings.

Фільми, ігри музика – Samsung чудово розуміє, що найбільше розваги захоплюють тоді, коли розвиваються. Тому компанія об’єдналася з новим партнером – TikTok, найбільш динамічною наразі спільнотою контент-креаторів. Разом Samsung і TikTok шукатимуть талановитих музикантів і надаватимуть їм унікальні можливості, щоб будувати кар’єру в цій галузі.

За допомогою SmartThings Samsung прагне не просто покращити екосистему пов’язаних пристроїв. Компанія уже пропонує нові можливості, кращі розваги та підтримку більш здорового й екологічного способу життя. І це тільки початок. 300 продуктів від інших брендів і 230 млн зареєстрованих користувачів SmartThings – можливості для розумнішого життя і справді безмежні.

1 Наразі SmartThingsEnergyсумісний приблизно із 40 побутовими приладами Samsungіз підтримкою SmartThings. До них належать пральні й сушильні машини, посудомийні машини, кондиціонери, очищувачі повітря, пилососи, духовки, витяжки, варильні поверхні, мікрохвильові печі, телевізори (моделі, випущені після червня 2022 року) та лічильники електроенергії.

2 Відповідно до європейських енергостандартів, найвищим класом енергоефективності для побутової техніки є А для холодильників та пральних машин і A+++ для сушарок і кондиціонерів (EHS).

3 Пральні машини BespokeAI™, холодильники Bespoke із нижньою морозильною камерою та система EcoHeating заощаджують додаткові 10% енергії.

4 Доступно на пристроях із Androidта iOS. Потрібне з’єднання WiFi та обліковий запис Samsung.

5 Доступно тільки для смартпристроїв, сумісних з AIEnergyMode.

6 Протестовано відповідно до IEC 60456-2010 із завантаженням 4 кг під час прання за програмою SuperEcoWashу холодній воді (WF80F5E5U4W), результати порівнювалися з пранням за програмою для бавовни за температури 40°C без технології Ecobubble (WF0702WKU). Індивідуальні результати можуть різнитися.

7 20-річна гарантія поширюється лише на цифрові інвертори в пральних і сушильних машинах, компресори в холодильниках, що починаючи з липня продаються в ЄС, а також цифрові інвертори в пральних машинах, що продаються в США. Обмежується продуктами, виробленими компанією Samsungі субпідрядниками, не поширюється на будь-які зовнішні продукти.

8Samsungпрацює згідно з Директивою щодо відпрацьованого електричного й електронного обладнання (Директива WEEE, WasteofElectricalandElectronicEquipment), що регулює екологічно безпечне збирання, обробку, переробку та утилізацію обладнання.

9 Сумісно з 2.4GHzWiFi.

10 Щоб дізнатися більше, відвідайте https://solarcellremote.samsung.com/.

11 Постачання GalaxyFold4 та Flip4 до 31 серпня 2022 року в порівнянні з постачанням Fold3 та Flip3 до 31 серпня 2021 року.

:

Матеріали для ЗМІПрес-релізи
Last version finder