Bezoekers van Art Basel 2024 kunnen kunst nu ook op The Frame bewonderen

Vandaag presenteert Samsung zijn The Frame TV’s op Art Basel in Basel 2024, als eerste officiële visuele display-partner van de beurs. Het evenement vindt dit jaar plaats van 13-16 juni[1] in het expositiecentrum Messe Basel in Bazel, Zwitserland.

Art Basel werd in 1970 opgericht door galeriehouders uit Bazel en organiseert tegenwoordig ‘s werelds belangrijkste kunsttentoonstellingen voor moderne en hedendaagse kunst in Bazel, Miami Beach, Hong Kong en Parijs. Voor de editie van 2024 in Bazel brengt Art Basel 285 toonaangevende internationale galerijen uit 40 landen samen. Zij presenteren kunstwerken van de hoogste kwaliteit in verschillende vormen, zoals schilderijen, sculpturen, fotografie en digitale werken. Van moderne pioniers uit het begin van de twintigste eeuw tot opkomende hedendaagse kunstenaars. Art Basel bevestigt met deze editie opnieuw zijn unieke positie als platform voor ontdekkingen en ontmoetingen in de kunstwereld.

 

Kunst en technologie komen samen in de Frame Lounge

In de Frame Lounge kunnen bezoekers kunst op een nieuwe manier ontdekken met Samsungs lifestyle TV,  The Frame onder het concept “A New Way of Exploring Art”. The Frame is overigens niet alleen in de speciale lounge te bewonderen, maar zorgt over de hele beurs voor levendige beelden.

“We zijn de eerste officiële visual display-partner van Art Basel in Basel en daarmee positioneren we The Frame als dé lifestyle TV voor digitale weergave van kunst,” zegt Cheolgi Kim, Executive Vice President van de Visual Display Business bij Samsung. “We willen met The Frame het kunstecosysteem uitbreiden en de grenzen van technologische integratie in de kunstwereld verleggen.”

Bij de Samsung-stand kunnen bezoekers The Frame Wall bewonderen. Die bestaat uit veertien exemplaren van The Frame en toont kunstwerken in een haarscherpe QLED 4K-beeldkwaliteit. De Highlight Zone toont het brede scala aan kunstwerken dat beschikbaar is in de Samsung Art Store[2]. In de interactieve ruimte ‘Find The Frame Zone’ kunnen bezoekers proberen om The Frame te ontdekken, die verborgen hangt tussen echte kunstwerken.

In de Frame Lounge vinden ook twee live discussies plaats (‘The Frame & Chat’). De gesprekken worden gepresenteerd door Daria Brit Greene, curator van de Samsung Art Store, Samsungs abonnementsplatform voor digitale kunst. Het eerste gesprek (op 11 juni) is met Angelle Siyang-Le, directeur van Art Basel Hong Kong en het tweede gesprek (op 12 juni) is met Irene Kim, Global Head of VIP Relations en lid van het Art Basel Management Board. Deze twee Art Basel-leiders delen hun inzichten over trends in de kunst en lichten de samenwerking met The Frame verder toe.

Om de samenwerking met Art Basel in Basel te vieren, organiseert Samsung bovendien een sessie met influencers als Fritz Proctor en Geneva Vanderzeil waarin ook zij de expositie kunnen bekijken en kunst op The Frame kunnen ervaren.

The Frame is ontworpen met kunst in gedachten. Als de TV niet in gebruik is, kunnen er kunstwerken of foto’s worden weergeven op het hoogwaardige QLED 4K-scherm. En dankzij het Matte Display dat lichtreflectie tegengaat is de kunst altijd duidelijk zichtbaar, zelfs in lichte kamers, waardoor het nog meer op een echt kunstwerk lijkt. Via de Samsung Art Store hebben abonnees toegang tot meer dan 2.300 kunstwerken van gerenommeerde kunstenaars, musea en smaakmakers van over de hele.[3]

Over Art Basel

Art Basel werd in 1970 opgericht door galeriehouders uit Bazel en organiseert tegenwoordig ‘s werelds belangrijkste kunsttentoonstellingen voor moderne en hedendaagse kunst in Bazel, Miami Beach, Hong Kong en Parijs. Elke show heeft een unieke persoonlijkheid die door de stad en de regio wordt bepaald, wat tot uiting komt in de deelnemende galerijen, de getoonde kunstwerken en de aard van de parallelle programmering die in samenwerking met lokale instellingen wordt geproduceerd. Art Basel is tegenwoordig ook betrokken bij nieuwe digitale platforms en initiatieven als The Art Basel and UBS Global Art Market Report. De wereldwijde mediapartner van Art Basel is The Financial Times. Voor meer informatie kunt u terecht op artbasel.com.

[1]Het evenement is open voor het publiek van 13-16 juni, volgend op de VIP-opening van 10-12 juni.

[2]Eerste 2 maanden gratis. Daarna wordt €4,99 per maand in rekening gebracht.

[3] Bij aankoop van The Frame kunnen gebruikers gratis een lijst naar keuze bestellen. Daarnaast ontvangen zij 2 maanden gratis toegang tot de Art Store. Voor meer informatie, zie: https://www.samsung.com/nl/promo/the-frame-lijst/purchase-date/.

:

PersberichtenTV & AudioSamsung The FrameSamsung The Frame PartnershipThe Frame
Laatste versiezoeker