Mensgerichte, hybride AI opent nieuwe mogelijkheden

We staan aan het begin van een historisch moment in de technologie: het tijdperk van mobiele AI is aangebroken. Voor Samsung begon dit met de introductie van Galaxy AI op onze eerste AI-telefoon, de Galaxy S24.

Een mobiele revolutie met hybride AI

Op de Galaxy S24-serie hebben we gekozen voor een hybride AI-aanpak. AI biedt veel mogelijkheden en telefoons zijn cruciaal om deze te gebruiken, omdat mensen deze altijd bij de hand hebben.

Onze telefoons zijn persoonlijke items die we tijdens belangrijke momenten bij ons hebben. Samsung vindt dat smartphones meer moeten doen om gebruikers te helpen deze momenten optimaal te benutten op een makkelijke manier. We begrijpen ook het belang van privacy en geven gebruikers volledige controle over wat ze delen en wat ze privé houden.

Wij geloven dat onze hybride aanpak de beste oplossing is. Deze zorgt voor een balans tussen de directe reactie en extra privacy van AI op het toestel en de veelzijdigheid van cloudgebaseerde AI.

Extra mogelijkheden met AI op je telefoon

De functie ‘Live Translate’ draait op het toestel zelf, omdat spraakoproepen essentieel zijn voor een smartphone. Samsung wil gebruikers helpen zonder taalbarrières te communiceren terwijl de communicatie veilig en privé blijft.

Ons R&D-team heeft hier hard aan gewerkt in samenwerking met verschillende teams. Ze hebben de juiste omvang van de AI-taalmodellen bepaald en getraind en getest in realistische scenario’s. Zo hebben ze de grenzen verlegd om deze functie volledig op het toestel zelf te laten werken.

Samsungs wereldwijde R&D-netwerken spelen een cruciale rol bij de ontwikkeling van talent en technologie. Onze Research Centers in Polen, China, India en Vietnam hebben de taalmodellen voor Galaxy AI ontwikkeld. Omdat talen cultureel bepaald zijn, zijn onze lokale R&D-teams belangrijker dan ooit.

Dankzij deze inspanningen kunnen we nu iets nieuws aanbieden. Binnenkort kan Live Translate ook worden gebruikt voor spraakoproepen in apps van derden, niet alleen in Samsungs eigen telefoon-app. Omdat deze functie het AI-vertaalmodel op het toestel zelf gebruikt, hoeven gebruikers zich geen zorgen te maken over hun privacy.

Ik verwacht dat er steeds meer AI op onze mobiele toestellen zal komen, naarmate de rekenkracht van chips, vooral NPU’s, toeneemt. Hierdoor krijgen meer mensen toegang tot AI voor meer gemak en gemoedsrust.

Vandaag ontwikkelen we Galaxy AI voor morgen

Dit nieuws luidt de volgende fase van het mobiele AI-tijdperk in. Voor een compleet nieuwe en unieke AI-ervaring, gaan we Galaxy AI ook introduceren op onze nieuwe Foldables. Dit zijn de meest veelzijdige en flexibele toestellen van alle Galaxy-apparaten en in combinatie met Galaxy AI zullen er veel nieuwe dingen mogelijk worden.

We willen Galaxy AI bovendien uitbreiden naar het bredere Galaxy-ecosysteem, op een manier die uniek is voor Samsung. Zo voldoen we niet alleen aan de behoeften van vandaag, maar ook aan die van morgen.

:

MobileGalaxy AIGalaxy S24 SerieLive TranslateOn Device AI
Laatste versiezoeker