De nieuwe Samsung AI TV haalt de toekomst in huis

Wat als technologie alledaagse momenten specialer en realistischer zou kunnen maken? De nieuwste AI TV van Samsung integreert technologie zo naadloos in het leven van mensen, dat ze het nauwelijks doorhebben.

β–² De 8K NQ8 AI Gen3-processor combineert AI-geluid, AI-beeld en AI-optimalisatie voor een meeslepende kijkervaring.

De AI TV van Samsung, de 2024 Neo QLED 8K QN900D, is uitgerust met de 8K NQ8 AI Gen3-processor, Samsungs krachtigste processor tot nu toe, en een neurale processor (NPU) die twee keer zo snel is als zijn voorganger. Met acht keer zoveel neurale netwerken – 512 in plaats van 64 – analyseert en optimaliseert de nieuwe AI TV content in realtime. Dit zorgt voor de hoogste beeld- en geluidskwaliteit en geeft kijkers het gevoel dat ze zich midden in de actie bevinden.

Volledig opgaan in het beeld met AI-technologie

Naar een tenniswedstrijd kijken met de Samsung AI TV is alsof je pal naast de baan zit. Elke service en elke volley voelt levensecht.

β–² 8K AI Upscaling Pro brengt kijkers dichterbij de content.

Deze meeslepende ervaring is mogelijk dankzij 8K AI Upscaling Pro en AI Motion Enhancer Pro. Deze features verscherpen beeld met lage resolutie en minimaliseren balvervorming en wazigheid, waardoor elk detail goed zichtbaar is.

β–² AI Motion Enhancer Pro gebruikt deep learning om de precieze beweging van de bal tijdens een wedstrijd weer te geven.

Een audiorevolutie

Levensechte audio is minstens zo belangrijk – en dankzij AI zijn de gesprekken glashelder, zelfs in een rumoerige omgeving. Active Voice Amplifier Pro maakt onderscheid tussen stemmen en achtergrondgeluiden en zorgt ervoor dat kijkers alleen horen wat belangrijk is.

β–² Active Voice Amplifier Pro zorgt ervoor dat dialogen duidelijk hoorbaar zijn.

Bij het kijken naar een film met Object Tracking Sound (OTS) Pro, zijn kijkers niet langer toeschouwers: ze staan in de schoenen van de personages en horen het geluid van alle kanten.

▲ OTS Pro plaatst kijkers in de scène, zodat ze horen wat de personages horen.

Moeiteloos finetunen

Met AI Optimization kunnen kijkers ontspannen achteroverleunen. Deze functie stemt de instellingen van de TV automatisch af voor de beste kijkervaring. Ook gamers hoeven zich geen zorgen te maken over de beeld- en geluidsinstellingen, dankzij de AI Auto Game Mode, die gametitels en -genres herkent en de instellingen automatisch optimaliseert.

β–² Dankzij de AI Auto Game Mode kunnen gebruikers focussen op hun gameplay.

De AI Energy Mode bespaart energie met behulp van sensoren die het licht in de omgeving analyseren om de helderheid van de TV automatisch aan te passen. De processor van de TV kan bovendien bewegingen op het scherm identificeren en de helderheid van het scherm hierop aanpassen.

β–² De AI Energy-modus past de helderheid van het scherm aan op basis van de omgevingsverlichting.

Samsung Tizen OS transformeert de AI TV tot meer dan een entertainmentcentrum. Het besturingssysteem stemt het aanbod af op de persoonlijke voorkeuren van gebruikers, terwijl hun privacy wordt beschermd met Samsung Knox.

β–² Samsung Tizen OS maakt een persoonlijk entertainmentcentrum van de AI TV.

De technologie die onze levens verrijkt, moet op de achtergrond blijven – aanwezig, maar niet opdringerig. En dat is precies wat de AI TV van Samsung doet: het verleggen van grenzen op het gebied van beeld, geluid, personalisatie en duurzaamheid, terwijl AI op de achtergrond al het werk verzet.

:

TV & Audio8K NQ8 AI Gen3 ProcessorAI TVSamsung KnoxSamsung Tizen OS
Laatste versiezoeker