Maak kennis met de Galaxy Book4 Edge, Samsungs eerste next-gen AI pc die het Galaxy AI Ecosysteem verder uitbreidt

Samsung introduceert vandaag de Galaxy Book4 Edge, ‘s werelds eerste next-gen AI pc, met 45 TOPS AI-computerkracht en Galaxy AI-integratie. Samen met toonaangevende partners luidt Samsung met de Galaxy Book4 Edge een nieuw tijdperk van AI-innovatie in.

“De Galaxy Book4 Edge verbindt mobiel en pc en maakt AI nog toegankelijker voor iedereen,” zegt TM Roh, President en Head of Mobile eXperience Business bij Samsung. “De open samenwerking met andere marktleiders maakt ongekende prestaties mogelijk.”

“Door ons gezamenlijke doel om generatieve AI verder te ontwikkelen en toegankelijk te maken, is Microsoft een trotse partner van Samsung. Copilot+ pc’s zijn een gamechanger voor de hele sector,” zegt Satya Nadella, Chief Executive Officer bij Microsoft. “We hebben het niet meer alleen over computers waar AI op gebruikt kunnen worden, maar over computers die op AI draaien. Met de Galaxy Book4 Edge worden productiviteit en creativiteit geoptimaliseerd terwijl je als gebruiker tijd wint.”

Next level AI-connectiviteit

Met de Galaxy Book4 Edge is Galaxy AI[1] toegankelijker dan ooit. Met Wi-Fi 7[2], waarmee snelle en naadloze verbinding tussen apparaten mogelijk wordt en waarmee zowel processing op het apparaat zelf als in de cloud mogelijk is. Hierdoor kunnen gebruikers zelfs als ze offline zijn gebruik maken van AI, terwijl hun gegevens optimaal beschermd blijven. De AI op de computer leert van de gebruiker, om zo de productiviteit en AI-ervaring te blijven optimaliseren.

De introductie van de Galaxy Book4 Edge maakt het nog toegankelijker om de uitgebreide AI-verbeteringen te ervaren op verschillende Samsung Galaxy apparaten. De Galaxy Book4 Edge is een Copilot+ PC[3], wat gebruikers in staat stelt met eenvoudige, alledaagse taalgebruik productiever en creatiever te werk te gaan. Verbind je smartphone met Link to Windows[4] om Galaxy AI op een groter scherm te ervaren. Zie de resultaten van Circle to Search met Google[5] op een pc-scherm en plak ze rechtstreeks in werkbestanden. Met de Galaxy Book4 Edge zijn nu ook het populaire Chat Assist[6] en Live Translate[7] beschikbaar op pc.

Voor dagelijkse taken, zoals het instellen van timers, het opzoeken van contacten of het verzenden van berichten, kunnen gebruikers hun mobiele apparaten aansturen via gesproken Copilot-aanwijzingen. Copilot geeft bovendien slimme suggesties voor vervolgacties.

Meer dingen sneller gedaan krijgen

De Galaxy Book4 Edge is speciaal ontworpen voor AI, waardoor gebruikers de functies makkelijk kunnen gebruiken. De Snapdragon® X Elite-processor biedt maar liefst 45 TOPS NPU-computerpower voor ongeëvenaarde prestaties en supersnelle AI.

Tot nu toe kon het zoeken naar documenten, e-mails of webpagina’s veel tijd in beslag nemen. Maar met Recall[8] kun je simpelweg omschrijven welke details je nog wel kunt herinneren, of wanneer je ergens aan hebt gewerkt, zo dat je sneller weer verder kunt waar je gebleven was.

Met de nieuwe manier van hybride werken zijn videocalls aan de orde van de dag. De Galaxy Book4 Edge doorbreekt taalbarrières door Live Captions in elke video-app beschikbaar te maken, voor live-ondertiteling van video en audio in 44 talen[9].

Ook workflows worden soepeler dan ooit, met vier keer snellere AI-verwerking[10]. Het apparaat is bovendien voorzien van een accu die de hele dag meegaat[11] en over Super-Fast Charging[12] beschikt.

Creativiteit altijd en overal unlocken

Ook hebben Galaxy-gebruikers nu de beschikking tot nog meer creatieve tools. Cocreator maakt het mogelijk om schetsen en tekst tot indrukwekkende kunst om te toveren, of tekstprompts in te voeren voor geheel nieuwe designs. Cocreator gebruikt hiervoor de AI op het apparaat zelf, om de privacy van gebruikers te beschermen.

Vision Booster zorgt voor beter zicht in de buitenlucht en het antireflecterende[13] 10-punts multi-touch touchscreen vermindert de schittering op het Dynamic 2X AMOLED[14]-display. Het ultradunne en lichte ontwerp geeft gebruikers de vrijheid om waar en wanneer ze maar willen aan hun projecten te werken. De adaptieve 120Hz-refresh rate zorgt voor helderheid en kleuren van bioscoopkwaliteit. Auto Super Resolution zorgt voor realtime upscaling van games naar een hoge resolutie en een hoge framerate[15].

Vertrouwde beveiliging door Samsung Knox en Microsoft

De Galaxy Book4 Edge wordt beveiligd door Samsung Knox, Galaxy’s meerlaagse beveiligingsplatform met end-to-end beveiligde hardware en realtime detectie van bedreigingen. En als Microsoft Secured-core-pc is de firmware van de Galaxy Book4 Edge voorzien van het hoogste niveau van Windows 11-bescherming.

Dankzij de krachtige AI op het apparaat zelf werken bepaalde Galaxy AI- en Copilot-functies zonder gegevens naar de cloud te uploaden, waardoor de privacy van gebruikers wordt beschermd. De Device Privacy-instellingen geven gebruikers daarbij volledige controle over hun eigen apparaat beveiliging.

Klaar voor het nieuwe bedrijfsleven

Met de verbeterde beveiliging van Samsung Knox biedt de Galaxy Book4 Edge bedrijven de mogelijkheid om AI-functies te integreren. Bedrijven kunnen hun werknemers nu op een veilige manier voorzien van AI-gestuurde functies die het makkelijker maken om hun werk te doen. Werknemers kunnen bijvoorbeeld dagelijkse taal gebruiken om snel documenten te vinden waar zij naar op zoek zijn en zij kunnen taalbarrières met collega’s wegnemen met Live Captions vertaling van videocalls. Deze geavanceerde AI-mogelijkheden verbeteren de productiviteit op het werk en maken multitasken mogelijk.

Prijs en beschikbaarheid

De Galaxy Book4 Edge zal vanaf juni 2024[16] verkrijgbaar zijn in geselecteerde markten, waaronder Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Korea, Spanje, het VK en de VS. De 14-inch en 16-inch modellen worden geleverd met een strakke, luxe afwerking gemaakt van verschillende gerecyclede materialen, waaronder kunststoffen, glas en aluminium[17]. De Galaxy Book4 Edge 16-inch is beschikbaar vanaf € 1.799 en de Galaxy Book4 Edge 14-inch heeft een adviesverkoopprijs van € 1.699.

Ga voor meer informatie over de Galaxy Book4 Edge naar: https://www.samsung.com/galaxy-book/.

SPECIFICATIES

Galaxy Book4 Edge (14-inch)Galaxy Book4 Edge (16-inch)
Afmetingen*312,3 x 223,8 x 10,9mm355,4 x 250,4 x 12,3mm
*De nauwkeurigheid van de getallen kan variëren, afhankelijk van de gebruikte metingen. De hoogte kan variëren afhankelijk van het productieproces.
Gewicht*1,16kg1,55kg
*Gewicht kan variëren afhankelijk van de markt..
Besturings-systeem*Windows 11 Home
*Beschikbaarheid kan per apparaat verschillen.
Weergave*14-inch, 16:10 AMOLED 3K (2880×1800), 500nits* (HDR), 120Hz VRR, 120% DCI-P3 Color Volume, 10-Point Multi-Touch16-inch*, 16:10 AMOLED 3K (2880×1800), 500nits (HDR)*, 120Hz VRR, 120% DCI-P3 Color Volume, 10-Point Multi-Touch
*400nits (typisch), 500nits (HDR), alleen HDR-content.

**Diagonaal gemeten als een volledige rechthoek zonder rekening te houden met de afgeronde hoeken. Het werkelijke zichtbare gebied is kleiner vanwege de afgeronde hoeken.

Processor*Snapdragon® X Elite X1E-80-100Snapdragon® X Elite X1E-84-100

Snapdragon® X Elite X1E-80-100

*Specificaties kunnen variëren afhankelijk van model of markt.
NPUQualcomm® Hexagon™ NPUQualcomm® Hexagon™ NPU
Graphics*Qualcomm® Adreno™ GPUQualcomm® Adreno™ GPU
*Specificaties kunnen variëren afhankelijk van model of markt.
Netwerk*Wi-Fi 7 / Wi-Fi 6E (Korea)
*De werkelijke snelheid kan variëren per markt, provider en gebruikersomgeving. De beschikbaarheid van Wi-Fi 7 is afhankelijk van de besturingssysteemversie, markt, locatie, netwerkomstandigheden en andere factoren. Een Wi-Fi 7 draadloze netwerkrouter is vereist en afzonderlijk verkrijgbaar.
KleurSapphire Blue
Geheugen*16 GB
 *Beschikbaarheid kan per apparaat verschillen.
Opslag512 GB / 1 TB
 *Beschikbaarheid kan per apparaat verschillen.

*De daadwerkelijke beschikbaarheid van opslagruimte kan variëren, afhankelijk van vooraf geïnstalleerde software en per markt, bestandsgrootte en formaat.

Camera2MP (1080p FHD)
Microfoon / LuidsprekerDubbele microfoons / Quad Speaker (Woofer Max 4W x 2, Tweeter Max 2.7W x 2), Dolby Atmos®Dubbele microfoons / Quad Speaker (Woofer Max 5W x 2, Tweeter Max 2W x 2), Dolby Atmos®
Toetsenbord*Pro Keyboard met toetsenbordverlichtingPro Keyboard met toetsenbordverlichting
*De toetsenbordindeling kan per markt verschillen.
Accu*55,9 Wh61,8 Wh
*Typische waarde van de batterijcapaciteit, getest onder laboratoriumomstandigheden van derden. Typische waarde is de geschatte gemiddelde waarde, rekening houdend met de afwijking in batterijcapaciteit tussen de batterijmonsters die zijn getest volgens de IEC 61960-norm. De werkelijke levensduur van de batterij kan variëren, afhankelijk van de netwerkomgeving, gebruikspatronen en andere factoren.*Typische waarde van de batterijcapaciteit, getest onder laboratoriumomstandigheden van derden. Typische waarde is de geschatte gemiddelde waarde, rekening houdend met de afwijking in batterijcapaciteit tussen de batterijmonsters die zijn getest volgens de IEC 61960-norm. De werkelijke levensduur van de batterij kan variëren, afhankelijk van de netwerkomgeving, gebruikspatronen en andere factoren.
Opladen*65W USB Type-C-adapter
*De meegeleverde oplader en datakabel zijn USB Type-C.
Haven*2 x USB4.0, HDMI 2.1-poort (ondersteunt 4K@60), hoofdtelefoonuitgang /microfooningang combo2 x USB4.0, USB 3.2, HDMI 2.1-poort (ondersteunt 4K@60), Micro SD, hoofdtelefoonuitgang/microfooningang combo
*De werkelijke USB-snelheid kan variëren, afhankelijk van de gebruikersomgeving.

*Specificaties kunnen per markt verschillen.

 

*Alle functionaliteit, functies, specificaties en andere productinformatie in dit document, inclusief maar niet beperkt tot de voordelen, het ontwerp, de prijzen, onderdelen, prestaties, beschikbaarheid en mogelijkheden van het product kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

[1] Samsung doet geen beloftes en geeft geen garanties met betrekking tot de nauwkeurigheid, volledigheid of betrouwbaarheid van de resultaten die door AI worden geleverd. Om bepaalde Samsung AI-functies te kunnen gebruiken, is mogelijk aanmelding bij een Samsung-account vereist.

[2] De werkelijke snelheid kan variëren per markt, provider en gebruikersomgeving. De beschikbaarheid van Wi-Fi 7 kan variëren afhankelijk van de versie van het besturingssysteem, de markt, de locatie, de netwerkomstandigheden en andere factoren. Een Wi-Fi 7 draadloze netwerkrouter is vereist en afzonderlijk verkrijgbaar.

[3] Copilot in Windows heeft specifieke systeemvereisten en is beschikbaar in geselecteerde wereldwijde markten. De functionaliteit kan beperkt zijn.

[4] Gebruikers dienen hun Samsung Galaxy-apparaat aan hun Windows-pc te koppelen via ‘Link to Windows’ op de telefoon en de Microsoft Phone Link-app op de pc. Hiervoor dienen zij de installatie-aanwijzingen te volgen en moeten zij ingelogd zijn op hetzelfde Microsoft-account. Link to Windows is vooraf geïnstalleerd op bepaalde Samsung Galaxy-apparaten. Voor pc (Microsoft Phone Link-app) is Windows 10 of hoger vereist. Voor Microsoft Phone Link is het aan te raden dat het Samsung Galaxy-apparaat zich op hetzelfde wifinetwerk bevindt als de pc. Sommige mobiele apps kunnen het delen van content op andere schermen beperken. Sommige gerelateerde functies kunnen per apparaat verschillen.

[5] Resultaten zijn afhankelijk van visuele overeenkomsten. Vereist een internetverbinding. Gebruikers moeten Android mogelijk updaten naar de nieuwste versie. De productfunctionaliteit kan afhankelijk zijn van de app- en apparaatinstellingen. Sommige functies zijn mogelijk niet compatibel met bepaalde apps. De beschikbaarheid van de dienst varieert per land en taal. De nauwkeurigheid van de resultaten kan niet worden gegarandeerd.

[6] Samsung Galaxy-telefoon (One UI 6.1 of hoger) en Link to Windows/Phone Link-verbinding vereist voor Galaxy AI-functies op pc. Voor de toonsuggesties in Chat Assist is een netwerkverbinding en aanmelding bij een Samsung-account vereist. Moet voldoen aan de lengtevereisten om de functie te activeren. De beschikbaarheid van de dienst kan per taal verschillen. De nauwkeurigheid van de resultaten kan niet worden gegarandeerd. Voor de vertaalfunctie in Chat Assist is mogelijk inloggen bij een Samsung-account vereist. Sommige chattoepassingen ondersteunen deze functie mogelijk niet. Voor bepaalde talen moet u wellicht een taalpakket downloaden. De beschikbaarheid van de dienst kan per taal verschillen. Deze functie wordt geactiveerd wanneer een vertaalbare taal wordt gedetecteerd. De nauwkeurigheid van de resultaten kan niet worden gegarandeerd.

[7] Samsung Galaxy-telefoon (One UI 6.1 of hoger) en Link to Windows/Phone Link-verbinding vereist voor Galaxy AI-functies op pc. Voor Live Translate zijn een netwerkverbinding en aanmelding bij een Samsung-account vereist. Live Translate is alleen beschikbaar op de vooraf geïnstalleerde Samsung Phone-app. Voor bepaalde talen moet u mogelijk een taalpakket downloaden. De beschikbaarheid van de dienst kan per taal verschillen. De nauwkeurigheid van de resultaten kan niet worden gegarandeerd.

[8] Geoptimaliseerd voor geselecteerde talen, waaronder Engels, Chinees (vereenvoudigd), Frans, Duits, Japans en Spaans. Op inhoud gebaseerde beperkingen en opslagbeperkingen zijn van toepassing.

[9] Ondersteunt momenteel de vertaling van video- en audio-ondertitels naar het Engels vanuit meer dan 40 talen. Aanvullende ondersteuning zal op een later tijdstip beschikbaar zijn.

[10] AI-verwerkingskracht vergeleken met de Galaxy Book4 Pro.

[11] 16-inch model. De werkelijke levensduur van de batterij kan variëren, afhankelijk van het model, de netwerkomgeving, gebruikspatronen en andere factoren.

[12] In het 16-inch model wordt het apparaat in 30 minuten tot 40% opgeladen.

[13] Corning® Gorilla® Glass met DX is een aanvulling op het stevige Corning® Gorilla® Glass. Het zorgt voor minder reflecties en levert verbeterde bescherming tegen slijtage.

[14] Het Dynamic AMOLED 2X-beeldscherm dat wordt gebruikt in de Galaxy Book4 Edge heeft de “Cinematic Experience”-certificering van SGS ontvangen op basis van het brede kleurvolume (120% van DCI-P3) en de lage luminantie-uitdrukkingscapaciteit onder 0,0005 nits. Het scherm heeft een maximale helderheid van 400 nits en kan een piekhelderheid van 500 nits bereiken bij weergave van alleen HDR-inhoud, met een contrastverhouding van 1.000.000:1. Het Dynamic AMOLED 2X beeldscherm dat wordt gebruikt in de Galaxy Book4 Edge heeft de “Eye Care” certificering van SGS ontvangen op basis van het vermogen om de schadelijke effecten van blauw licht drastisch te verminderen.

[15] Beschikbaar bij de eerste introductie in een beperkt aantal games die beschikbaar zijn via de Xbox-app op Windows PC.

[16] Beschikbaarheid en timing variëren per regio.

[17] De Galaxy Book4 Edge is voorzien van minimaal 20% post-consumer gerecycled plastic afkomstig van afgedankte visnetten in de boven- binnen- en onderkant van de behuizing, en minimaal 20% post-consumer gerecycled plastic afkomstig van afgedankte watervaten in het dekselscharnier en de ventilatieopening aan de voorkant van de behuizing, de behuizing voor-binnen-links, de behuizing voor-binnen-rechts, de bovenkant van de behuizing binnen-boven, de behuizing achter-binnen-links, de behuizing achter-binnen-rechts, de behuizing achter- binnen-boven, de behuizing achter-binnen-beneden en de voet van de cover, minimaal 10% pre-consumer gerecycled plastic uit afgedankte bijproducten van schoenenproductie in de Lens-LED, minimaal 30% pre-consumer gerecycled aluminium in de achterkant van de behuizing, minimaal 20% pre-consumer gerecycled aluminium in de bovenkant en de voorkant van de behuizing en een minimum van 40% pre-consumer gerecycled glas in het Touchpad. Bovenstaande percentages zijn gebaseerd op gewicht.

:

MobilePersberichtenGalaxy AIGalaxy Book4 EdgeGalaxy Book4 SeriesMicrosoft
Laatste versiezoeker