The Knox Journals: blijf de baas over je eigen veiligheid zodat jouw gegevens alleen gebruikt worden zoals jij dat wil

We gebruiken onze mobiele telefoons talloze keren per dag en zijn er zo afhankelijk van dat we bijna nooit het huis verlaten zonder. Ze zijn een verlengstuk van ons geworden. Nieuwe technologieën zoals AI en generatieve AI openen een wereld aan mogelijkheden voor wat je met jouw toestel kunt doen – of beter gezegd, Wat jij kunt doen met behulp van jouw toestel.

De technologie verandert, maar jouw recht op privacy niet. Nieuwe ontwikkelingen zorgen voor nieuwe manieren van gegevensverwerking. Bij Samsung vinden we dat gebruikers een volledig beeld moeten hebben als het gaat om persoonlijke gegevens. Wij zijn van mening dat transparantie, keuze en controle de kern moeten vormen van de mobiele ervaring.

 

Security & Privacy Dashboard:

Met het Security & Privacy Dashboard heb je volledige controle over jouw gegevens, inclusief wie deze gegevens ziet en hoe ze worden gebruikt. In één gebruiksvriendelijke interface kun je jouw app-machtigingen en de instellingen voor het delen van gegevens bekijken en bijwerken.

Via het Dashboard kun je ook alle gegevens zien die mogelijk gevaar lopen en de status van beveiligingsitems checken.

Settings > Security and privacy

Van daaruit kun je snel en makkelijk jouw instellingen wijzigen en ben je met één druk op de knop tegen potentiële gevaren beschermd. Items worden gerangschikt op basis van de impact die ze kunnen hebben op jouw online veiligheid – zoals het vergrendelscherm, de accountbeveiliging, het terugvinden van verloren apparaten via Find My Mobile, app-beveiliging en updates. Deze zijn bovenaan direct toegankelijk, met rode, gele of groene waarschuwingen die problemen in één oogopslag laten zien en duidelijke seintjes geven van eventuele beveiligingsproblemen.

Apps kunnen maandenlang gegevens blijven verzamelen, zelfs als ze niet in gebruik zijn. Daarom verwijderen Galaxy-apparaten proactief de rechten van apps die al een tijdje niet meer zijn gebruikt. Deze rechten kunnen vervolgens eenvoudig weer worden hersteld in het Dashboard.

Je kunt dit doen via Permission Manager en Permission Usage. Met Permission Manager zie je niet alleen welke apps toegang hebben tot jouw gegevens, of het nu je locatie, camera of microfoon is, maar ook in welke context dit gebeurt (bijvoorbeeld alleen wanneer je de app gebruikt). Permission Usage biedt een gemakkelijke manier om recent gebruikte machtigingen te zien, in het bijzonder welke apps een bepaalde machtiging in de afgelopen 24 uur of zeven dagen hebben gebruikt. En om het nog makkelijker te maken, bieden we ook directe suggesties voor vervolgstappen via het Dashboard.

Toegang tot het Security & Privacy Dashboard is simpel. Ga naar Settings en vervolgens naar Security & Privacy, waar je de machtigingen kunt aanpassen.

De privacy van jouw toestel kan nog verder worden aangescherpt met functies als Clipboard Acces. Als je deze functie inschakelt (door naar Settings en Privacy te gaan en daar naar de switch ‘Alert when clipboard accessed’ te zoeken), ontvang je een melding telkens wanneer een app iets van jouw klembord haalt. Geen verborgen activiteiten meer!

Het is met Samsung Galaxy makkelijker dan ooit om de privacy van jouw gegevens te controleren en te begrijpen. De regie ligt in jouw eigen handen.

 

Find My Mobile / Samsung Find:

Het is bijna onvermijdelijk: we raken allemaal onze telefoon wel eens kwijt. Maar met Find My Mobile en Samsung Find hoef je je geen zorgen meer te maken dat de persoonlijke gegevens van jouw telefoon in verkeerde handen terechtkomen.

Zodra Find My Mobile is ingeschakeld, kun je met Samsung Find de gegevens van jouw telefoon lokaliseren, vergrendelen en eventueel wissen. Je kunt jouw toestel zelfs vinden als het niet verbonden is met een mobiel netwerk, zolang het maar is ingeschakeld. En via Samsung Find kun je niet alleen jouw Galaxy-telefoon terugvinden, maar ook jouw Galaxy Buds, tablets, horloges en andere apparaten.

Gebruikers kunnen familieleden uitnodigen in de Samsung Find-app om de locatie te bekijken of belgeluiden activeren om gedeelde apparaten op te sporen. Om de kans zo groot mogelijk te maken dat je een verloren toestel terugvindt, kun je de levensduur van de accu verlengen door de energiebesparende modus op afstand in te schakelen.

Settings > Security and privacy > Lost device protection

Met Galaxy heb je de volledige controle over jouw toestel, zelfs als het niet fysiek aanwezig is.

 

Advanced Intelligence-instellingen:

Bij het ontwikkelen van AI-mogelijkheden, geeft Samsung prioriteit aan privacy. Veel van onze Galaxy AI-functies voeren de gegevensverwerking uit op het apparaat zelf, wat betekent dat gevoelige informatie alleen bij gebruikers zelf blijft. Voor de functies waarvoor verwerking in de cloud of externe servers vereist zijn, beschermen wij de gegevens met strikt beleid.

Niet iedereen wil echter cloudgebaseerde AI gebruiken. Sommigen van ons vinden het belangrijk dat de gegevens op het apparaat zelf blijven. Hoewel we innovatie belangrijk vinden, vinden wij het net zo belangrijk, zo niet belangrijker, dat onze gebruikers zelf kunnen kiezen hoe ze hun privacy bewaken.

Die keuze bieden we met onze Advanced Intelligence-instellingen[1]. Deze instellingen zijn ingebouwd in onze Galaxy AI-apparaten en laten gebruikers beslissen hoeveel van hun gegevens worden gebruikt om de AI-mogelijkheden te verbeteren en of zij online verwerking toestaan voor volledige AI-functionaliteit.

Om toegang te krijgen tot deze instellingen, open je Settings en selecteer je Advanced features en vervolgens Advanced intelligence. Hier zie je de optie ‘Process data only on device’.

Settings > Advanced features > Advanced intelligence

We bieden onze gebruikers transparantie, keuze en controle over hun toestellen in deze snel veranderende wereld. Het is makkelijker dan ooit om te allen tijde te zien, te begrijpen en te bepalen wat er met jouw gegevens gebeurt.

Jouw privacy is gewaarborgd met Samsung Galaxy.

[1] De beschikbaarheid kan variëren per apparaatmodel, besturingssysteem en/of markt.

:

MobileFind My MobileGalaxy AIPrivacysecurity
Laatste versiezoeker