Driedelige docuserie over de skate- , breakdance- en surfcommunity’s

Samsung, wereldwijd Olympisch en Paralympisch partner, lanceert in aanloop naar Parijs 2024 een nieuwe documentaireserie over skateboarden, breakdancen en surfen. De reeks werd geproduceerd in samenwerking met de Street League Skateboarding (SLS), de Pro Breaking Tour (PBT ) en de World Surf League (WSL) en bestaat uit drie korte documentaires: ‘Concrete Dreams’, ‘Breaking Boundaries’ en ‘The Next Wave’.

De eerste aflevering in de serie, ‘Concrete Dreams’, volgt de skateboard-community tijdens de voorbereiding op Olympische Spelen en is nu te zien op Samsungs YouTube-kanaal. De afleveringen over breakdancen en surfen gaan op respectievelijk 25 april en 21 mei in première.

De reeks volgt sportlegendes als Shaun Tomson en Olympische atleten als Johanne Defay (surfen, Frankrijk), en ‘Sunny’ Choi (breakdancen, VS), tijdens hun voorbereidingen op de Spelen van deze zomer.

Dit nieuwe project is onderdeel van Samsungs ‘Open always wins’-campagne voor de Olympische en Paralympische Spelen van Parijs 2024. Hierin staat de gedachte centraal dat een open mindset alles mogelijk maakt – een motto waar deze sporters en hun fans elke dag naar leven.

De documentaires kort samengevat:

  • Concrete Dreams – Dit is het verhaal van een community die is gebouwd op één onuitgesproken regel: respect, van het straat skateboarden in de jaren tachtig tot de inwijding op de Olympische Spelen van Parijs 2024. De documentaire moedigt je aan om de wereld op een andere manier te bekijken en altijd weer op te staan, hoe vaak je ook valt.

  • Breaking Boundaries –In deze documentaire bereiden de breakdancers zich voor op hun debuut op de Olympische Spelen van Parijs 2024. Dit is het verhaal van een wereldwijde community die ooit op straat begon en nu de top heeft bereikt. De documentaire laat niet alleen zien dat breakdancen een explosie van energie is, maar ook dat het daarnaast voor een gevoel van verbondenheid zorgt en aanmoedigt om grenzen te verleggen.

  • The Next Wave – Surflegendes en surficonen in wording vertellen hun verhaal in aanloop naar Parijs 2024. Het is een love story tussen hen en de oceaan. Surfen is een manier van leven, doorgegeven van generatie op generatie. Het is een cultuur die niet alleen bleef voortbestaan, maar ook steeds sterker werd.

“Samsung support skateboarders, breakdancers en surfers tijdens hun Olympisch avontuur,” zegt Stephanie Choi, EVP en hoofd Marketing van Mobile eXperience Business bij Samsung. “Via de docuserie brengen we deze sportcommunity’s onder de aandacht bij een breder publiek. We hopen dat mensen geïnspireerd raken om grenzen te verleggen, elkaar te steunen en altijd open te blijven staan voor nieuwe ervaringen.”

“We zijn erg enthousiast over de samenwerking met Samsung aan deze docuserie. Het is een goede manier om ons verhaal en onze cultuur met de wereld te delen,” stelt Tim Greenberg, WSL EVP, Content Strategy and Production. “Surfen is anders dan welke sport ter wereld dan ook. Dit is een geweldige kans om te vieren wat ons allemaal samenbrengt.”

Naast vertoningen op SLS-, PBT- en WSL-evenementen zal de docuserie te zien zijn op Samsungs YouTube-kanaal. Ga naar www.youtube.com om Concrete Dreams en de trailers voor de aankomende documentaires te bekijken.

Over Samsung als partner van de Olympische Spelen

Samsung is wereldwijd Olympisch partner sinds de Olympische Winterspelen van Nagano in 1998. Al meer dan 25 jaar hebben atleten en fans vertrouwd op Samsungs baanbrekende mobiele technologie om de Olympische geest te delen en de digitale toekomst van de Spelen vorm te geven. Dit partnerschap gaat binnenkort zijn vierde decennium in en blijft actief tot en met de Spelen in Los Angeles in 2028. Samsungs innovaties in draadloze communicatie, computerapparatuur, kunstmatige intelligentie, virtual reality, augmented reality en 5G zullen de manier waarop de wereld de Olympische Spelen ervaart permanent veranderen.

Over de betrokkenheid van Samsung bij de Paralympische Spelen

Samsung is een wereldwijde partner van het International Paralympic Committee (IPC) op het gebied van draadloze communicatie- en computerapparatuur. Sinds de Paralympische Winterspelen van Torino in 2006 heeft het bedrijf met trots de Paralympische beweging gesteund. Samsung blijft toegewijd aan de Paralympische Spelen tot en met de editie van Los Angeles in 2028. Dit engagement omvat mobiele ervaringen dankzij innovaties in draadloze communicatie, computerapparatuur, kunstmatige intelligentie, virtual reality, augmented reality en 5G.

Over de World Surf League

De World Surf League (WSL) is de thuisbasis van het wedstrijdsurfen. De organisatie presenteert ‘s werelds belangrijkste surfactiviteiten en bekroont sinds 1976 de wereldkampioenen. De WSL houdt toezicht op het wereldwijde competitieve surfen en stelt de norm voor topprestaties in wat beschouwd wordt als de meest dynamische sport ooit. De WSL geeft prioriteit aan gelijkheid, bescherming van de oceaan, het rijke erfgoed van de sport, en is gericht op vooruitgang en innovatie.

Over Street League Skateboarden

Sinds de oprichting in 2010 van de Street League Skateboarding (SLS) heeft het straatskateboarden zich van een verzameling onafhankelijke, op zichzelf staande evenementen tot een gerenommeerde wereldwijde sport ontwikkeld. SLS biedt trajecten voor zowel amateurs als professionals en verzorgt wereldwijd spannende live-evenementen. De SLS Championship Tour wordt gezien als ‘s werelds belangrijkste professionele straatskateboardwedstrijd. De evenementen vinden plaats op speciale SLS-gecertificeerde pleinen in grote steden over de hele wereld, waarbij de beste spelers strijden om de hoogste inzet. Ga voor meer informatie naar StreetLeague.com.

Over Pro Breaking Tour

De Pro Breaking Tour tilt het breakdancen naar een hoger niveau en organiseert belangrijke competitieve evenementen die de creativiteit, het atletisch vermogen en het culturele erfgoed van de dansvorm vieren. Door middel van zorgvuldig georganiseerde wedstrijden wil de organisatie een dynamisch platform bieden waarop breakdancers hun talenten kunnen laten zien. De gemeenschap is geworteld in respect, eenheid en creatieve expressie. De missie van de Pro Breaking Tour is om breakdancen op een wereldwijd podium onder de aandacht te brengen en de groei en waardering voor dit dynamische onderdeel van de hiphopcultuur te bevorderen. Ga voor meer informatie naar ProBreakingtour.com.

[Bijlage]

 

Volledige cast

 

Concrete Dreams

Sky Brown (skateboarden, Groot-Brittannië), Team Samsung Galaxy

Jagger Eaton (skateboarden, VS), Team Samsung Galaxy

Aurelien Giraud (skateboarden, Frankrijk), Team Samsung Galaxy

Rayssa Leal (skateboarden, Brazilië), Team Samsung Galaxy

Chris Cote, journalist

Eric Koston, professionele skateboarder

 

Breaking Boundaries

Sunny Choi (breakdancen, VS), Team Samsung Galaxy

Karam Singh (breakdancen, Groot-Brittannië), Team Samsung Galaxy

David ‘Kid David’ Shreibman, B-Boy

Ken Swift, B-Boy

ROOKIE, FlowXL, breakdance-crew

Wonyoung Baek, breakdance-legende

Cheoljong Jeong, breakdance-legende

Chris ‘CrosOne’ Wright, breakdance-legende

 

The Next Wave

Johanne Defay (surfen, Frankrijk), Team Samsung Galaxy

John John Florence (surfen, VS), Team Samsung Galaxy

Jack Robinson (surfen, Australië) , Team Samsung Galaxy

Shaun Tomson, surflegende

Moana Jones Wong, professionele surfer

Leah Dawson, surfer

Ashton Goggans, journalist

 

Quotes

 

“Dit is een belangrijk jaar voor ons en onze sport. De toekomst van vrouwelijke surfers ziet er rooskleurig uit en de Olympische Spelen geven ons een langetermijnvisie,” zegt Johanne Defay (surfen, Frankrijk). “De Spelen bieden ons de kans om de wereld echt te laten zien wat surfen inhoudt. Niet alleen op de golven, maar ook waar we als community voor staan. We willen graag iets teruggeven aan onze sport en onze planeet en dat komt in The Next Wave goed naar voren.”

“Iedereen zorgt voor elkaar, dat is het bijzondere aan deze kleine gemeenschap,” zegt John John Florence (surfen, VS). “Het is fantastisch dat we onze community met deze documentaire kunnen openstellen voor de wereld.”

“Skateboarden ontdekken was alsof ik voor het eerst verliefd werd,” zegt Rayssa Leal (skateboarden, Brazilië). “Ik ben zo blij dat we met deze documentaire jonge meisjes kunnen laten zien wat skateboarden inhoudt.”

“Skateboarden is een kans voor mensen om zichzelf te laten zien en hun grenzen te verleggen,” zegt Jagger Eaton (skateboarden, VS). “Je kunt op een ochtend zomaar al je dromen waarmaken; je weet nooit hoe dichtbij het succes je bent. Ik hoop dat jullie de documentaire net zo goed vinden als ik! Ik ben blij dat we onze reis met jullie mochten delen.”

“Bij skateboarden draait alles om vrijheid, je kunt gewoon je board oppakken en overal naartoe gaan. Het is alsof je weer kind bent,” zegt Aurelien Giraud (skateboarden, Frankrijk). “Ik hoop dat ons verhaal je inspireert om zelf ook op een skateboard te gaan staan.”

“Breakdancen is heel bijzonder. Als ik dans, is het alsof niets er meer toe doet in de wereld, behalve dat ik gewoon mezelf ben,” zegt Grace ‘Sunny’ Choi (breakdancen, VS). “Er gaan veel nieuwe kansen ontstaan door de Olympische Spelen. Hopelijk zullen meer ouders hun kinderen laten breakdancen. Ik hoop dat je van deze documentaire net zo enthousiast wordt als wij!”

“Dit was een spannend project om aan mee te werken,” zegt skateboard-icoon en ondernemer Eric Koston, die meewerkte aan Concrete Dreams. “Onze sport heeft een diepe verbintenis met film en het is fantastisch om te zien hoe iedereen samenkomt om de sport en ons erfgoed te vieren.”

:

MobilePersberichtenOlympische en Paralympische Spelen ParijsParijs 2024Pro Breaking TourStreet League Skateboarding (SLS)World Surf League
Laatste versiezoeker