The Knox Journals: bescherm je online privacy met Galaxy Security

Secure Wi-Fi en Samsung Internet waarborgen jouw privacy, waar je ook online gaat

Of je het internet nu gebruikt voor werk of ontspanning, de meesten van ons zijn er dagelijks mee bezig. We willen er zeker van zijn dat alles wat we online doen – of het nu om online shoppen gaat of het werken aan een belangrijk document – goed beveiligd is. Samsung Galaxy zorgt voor jouw bescherming, zodat je het internet overal veiliger kunt gebruiken.

Secure Wi-Fi

Met Secure Wi-Fi kun je overal werken en veilig surfen op het internet, zelfs op onbeveiligde, openbare wifinetwerken. Voor extra privacy kun je je internetverkeer via twee afzonderlijke schakelaars laten lopen, waardoor je IP-adres verborgen blijft. Dit is vooral handig wanneer je in openbare ruimtes werkt.

Om Secure Wi-Fi te gebruiken, ga je naar Settings, Security and Privacy en selecteer je More Security Settings. Tik daar op Secure Wi-Fi en je kunt het internet veilig gebruiken. Je kunt het Secure Wi-Fi-pictogram ook rechtstreeks aan je startscherm toevoegen voor makkelijke toegang tot de app.

Settings > Security and privacy > More security settings > Secure Wi-Fi

Met Galaxy kun je gerust op afstand werken, omdat je gegevens beter beschermd zijn tegen de risico’s van openbare netwerken. Secure Wi-Fi biedt zelfs gratis bescherming tot 1024MB per maand, die automatisch aan gaat bij verbinding[1], met extra abonnementsopties voor wie wil upgraden.

Samsung Internet

Met Samsung Internet kun je zorgeloos browsen terwijl je privacy wordt beschermd met een groot aantal veiligheidsfuncties.

Zo geeft de browser een uitgebreid overzicht van je bescherming in je Privacy Dashboard, dat beschikbaar is via de Quick Access-pagina. Hier vindt je een gedetailleerd overzicht van je wekelijkse activiteiten en privacyinstellingen die kunnen worden aangepast aan jouw voorkeuren. Open je browser, tik op het pictogram met de drie lijnen en selecteer Privacy.

Voor nog meer veiligheid kun je een privéomgeving creëren met Secret Mode. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je online een cadeau hebt gekocht dat je wil verbergen voor anderen die het apparaat gebruiken. Met deze optie heb je dezelfde internetervaring als normaal, maar met extra privacy en bescherming. De geschiedenis en cookies van websites die je bezoekt in Secret Mode worden van je telefoon verwijderd zodra alle tabbladen zijn gesloten. Je kunt zelfs pagina’s en bladwijzers opslaan die alleen zichtbaar zijn in Secret Mode. Ga naar Samsung Internet en tik onderaan op het hoofdscherm op het Tab Manager-pictogram, waar je de geopende pagina’s kunt beheren. Activeer Secret Mode door op ‘Turn on Secret mode’ te tikken.

Samsung Internet > Tab Manager-pictogram > Turn on Secret mode

Samsung Internet biedt ook het AI-gestuurde Smart Anti-tracking, dat standaard is ingeschakeld. Deze functie blokkeert niet alleen cookies en pogingen van derden om je persoonlijke informatie te tracken, maar voorkomt ook dat cross-site trackers de blokkering omzeilen. Met Smart Anti-tracking kun je bovendien standaard het veiligere HTTPS gebruiken bij het typen van een URL en ben je beschermd tegen domeinen die samenwerken met geregistreerde trackers. Ga naar het Privacy Dashboard in Samsung Internet en tik op Smart Anti-tracking.

Samsung Internet > Privacy dashboard > Smart anti-tracking

Tot slot beschik je met Samsung Internet over Ad Blocker. Tijdens het browsen kun je advertenties tegenkomen die je liever niet ziet. Daarom heb je de mogelijkheid om ad blockers van derden te downloaden. Om advertenties via Samsung Internet te blokkeren, start je de Samsung Internet-app , tik je op het pictogram met de drie lijnen (menu) en selecteer je Ad blockers. Hier heb je de keuze uit verschillende ad blockers.

Samsung Internet > menu > Ad blockers

Met Samsung Galaxy hoef je niet na te denken over wanneer en waar je op het web surft. We hebben aan alles gedacht en beschermen jou wanneer je online bent, waar dan ook.

[1] Secure Wi-Fi biedt gratis bescherming tot 1024MB per maand voor Android OS 12 of later, en 250MB per maand voor Android OS 11 of eerdere versies. De beschikbaarheid kan variëren per markt of netwerkprovider en connectiviteit is afhankelijk van de netwerkomgeving.

:

MobileAd blockerPrivacy DashboardSamsung InternetSecret ModeSecure Wi-FiSmart Anti-Tracking
Last version finder