Samsung geeft atleten en fans een onvergetelijke ervaring tijdens de Paralympische Spelen van Parijs 2024

Samsung opent nieuwe mogelijkheden voor atleten met de Galaxy Z Flip6 Olympic Edition en nodigt fans uit in pop-up locaties door de stad

 Samsung, wereldwijd Olympisch en Paralympisch partner, gaat met Galaxy-technologie atleten en fans helpen om tijdens de Paralympische Spelen Parijs 2024 onvergetelijke herinneringen te creëren.

Samsungs motto voor Parijs 2024 is ‘Open Always Wins’: de overtuiging dat met een open mindset elke nieuwe ervaring een betekenisvolle prestatie wordt. Tijdens de Paralympische Spelen Parijs 2024 viert Samsung de openheid en veerkracht die de Paralympiërs tonen, door met innovatieve mobiele technologie nieuwe ervaringen en mogelijkheden te creëren voor atleten, fans en de rest van de wereld.

Samsung is al bijna twintig jaar Paralympisch partner en we zijn er trots op dat we met onze mobiele technologie de ervaring van de Paralympische Spelen Parijs 2024 kunnen optimaliseren voor atleten, fans, supporters en vrijwilligers,” zegt Stephanie Choi, EVP en hoofd Marketing van Mobile eXperience Business bij Samsung. “Het is een eer om fans wereldwijd dichter bij hun favoriete Paralympiërs en hun verhalen te brengen, terwijl ze grenzen verleggen en anderen inspireren.

Support voor de Paralympische beweging

Samsung is al achttien jaar partner van de Paralympische Spelen en dat begon tijdens de Paralympische Winterspelen van 2006 in Turijn. Al die tijd heeft Samsung zijn mobiele technologie gebruikt om het bewustzijn van de Paralympische beweging onder fans en supporters te vergroten. Tijdens de Paralympische Winterspelen in Sochi 2014 konden bezoekers via de ‘Dialogue in the Dark’-demonstratie ervaren hoe het is om visueel gehandicapt te zijn. Dit hielp hen om de uitdagingen van visueel gehandicapte mensen beter te begrijpen. In PyeongChang 2018 konden bezoekers van de Samsung Experience Space de Relúmĭno uitproberen met Samsung Gear VR, een technologie die slechtzienden helpt de wereld duidelijker te zien. En ook tijdens de Paralympische Spelen Parijs 2024 zal Samsung de sport en de waarden van de atleten blijven steunen.

De pioniers van Team Samsung Galaxy

Voor de Paralympische Spelen Parijs 2024 steunt Samsung een selectie van Team Samsung Galaxy-atleten. Dit team van pioniers werd geselecteerd vanwege hun impact op en buiten het speelveld. Het bestaat uit de Franse blinde voetballer Yvan Wouandji en paralympiërs Johannes Floors (para-atletiek, Duitsland), Madison De Rozario (para-atletiek, Australië), Ugo Didier (para-zwemmen, Frankrijk), Hee-jin Kim (goalball, Korea), Kadeena Cox (para-wielrennen en para-atletiek, Groot-Brittannië) en Desirée Vila (para-atletiek, Spanje).

  • Ugo Didier: “De Paralympische Spelen Parijs 2024 zijn voor mij extra bijzonder, omdat ze in mijn thuisland plaatsvinden. Ik wil laten zien dat iedereen met genoeg toewijding prestaties van wereldklasse kan neerzetten, ongeacht je beperking. Ik ben dankbaar dat ik samen met Samsung deze boodschap uit mag dragen.”
  • Madison De Rozario: “Technologie speelt een belangrijke rol in de sport. Om een blijvende indruk te maken op fans, moet je met hen in contact komen. Zo leer je wie ze zijn en kunnen zij leren wie jij bent. Het is een eer om door Samsung te worden gesteund tijdens mijn vijfde Paralympische Spelen. Ik hoop dat we mensen wereldwijd dichter bij de Paralympische Beweging kunnen brengen.”
  • Johannes Floors: “Om een succesvolle Paralympiër te zijn, moet je gefocust blijven. Daarnaast zijn eerlijke zelfreflectie, het kunnen ontvangen van kritiek en openstaan voor nieuwe ideeën belangrijk. Ik ben blij dat ik samen mag werken met Samsung, een bedrijf dat deze waarden uitdraagt.”

In mei bracht Samsung de film Voices of Galaxy uit, waarin het verhaal van Johannes Floors – zijn motivatie en zijn streven om impact te maken op de volgende generatie – wordt uitgelicht.

De nieuwste technologie voor onvergetelijke Spelen

Samsung levert bijna 5.000 Galaxy Z Flip6 Olympic Edition-smartphones aan Paralympiërs die aan de Spelen meedoen. Deze exclusieve editie bevat een reeks ingebouwde diensten en apps die atleten bij elk aspect van de Spelen kunnen gebruiken. De Galaxy Z Flip6 Olympic Edition ondersteunt de nieuwste Galaxy AI-functies – inclusief toegankelijkheidsfuncties.

Met Interpreter worden live gesprekken meteen vertaald, zodat Paralympiërs gemakkelijk contact kunnen maken met atleten van over de hele wereld. Bixby Vision for Accessibility biedt audiobeschrijvingen van afbeeldingen en de omgeving, terwijl Relúmĭno outline het contrast en de helderheid van het scherm verbetert of de beeldcontouren verscherpt voor betere zichtbaarheid. Zo kunnen slechtziende atleten moeiteloos de weg vinden naar wedstrijdlocaties en in contact blijven met hun fans.

Openheid brengt de paralympische gedachte tot leven

De start van de Paralympische Spelen markeert ook de nieuwe editie van de populaire Samsung Olympic Games Pin Collection, die dit jaar te vinden is op de volledig toegankelijke Olympic™ rendezvous @ Samsung pop-up experiences op de Champs-Elysees 125 en Square Marigny in Parijs. Fans van de Paralympische Spelen kunnen deelnemen aan Galaxy AI-ervaringen om hun verzameling van zestien speciaal ontworpen pins compleet te maken. Vier van deze pins vertegenwoordigen paralympische sporten – blindenvoetbal, para-atletiek, rolstoelbasketbal en rolstoeltennis. Deelnemers maken kans op een nieuwe Galaxy Z Flip6 en een reis voor twee personen naar Milano Cortina 2026. Fans kunnen ook op een interactieve manier een reis door de Olympische en Paralympische geschiedenis van Samsung maken en de nieuwste Galaxy-technologie zelf uitproberen. Daarnaast organiseert Samsung tijdens de Spelen een reeks evenementen en optredens op de pop-up locaties om fans oog in oog te brengen met hun favoriete paralympische atleten.

  • De OlympicTM rendezvous @ Samsung | Square Marigny wordt heropend van 29 augustus tot tot 8 september van 10.00 tot 22.00 uur.
  • De OlympicTM rendezvous @ Samsung | Champs-Élysées 125 is tot 31 oktober geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 20.00 uur en op zondag van 11.00 tot 20.00 uur.

▲ Rolstoelbasketbalspelers van Team Frankrijk delen een groepsselfie nadat ze hun Samsung Galaxy Z Flip6 Olympic Edition hebben opgehaald bij de Samsung Experience Pop-up Space in het Olympisch en Paralympisch Dorp

▲ (Van links naar rechts) Bocciaspelers van team Korea Sunhee Kang en So Yeong Jeong, rolstoelrugbyspeler van team Denemarken Kurt Busk, voorzitter van het Internationaal Paralympisch Comité Andrew Parsons en rolstoelbasketbalspeler van team Frankrijk Jordan Luce poseren samen in de Samsung Experience Pop-up Space in het Olympisch en Paralympisch Dorp.

▲ Boogschutters van Team Frankrijk delen een groepsselfie nadat ze hun Samsung Galaxy Z Flip6 Olympic Edition hebben opgehaald bij de Samsung Experience Pop-up Space in het Olympisch en Paralympisch Dorp.

▲ Rolstoelbasketbalspelers van het Duitse team Svenja Mayer (links) en Mareike Miller (rechts) poseren samen met hun nieuwe Galaxy Z Flip6 Olympic Edition in de Samsung Experience Pop-up Space in het Olympisch en Paralympisch Dorp.

▲ Paralympische atleten van Team Korea poseren voor een groepsfoto nadat ze hun Samsung Galaxy Z Flip6 Olympic Edition hebben opgehaald bij de Samsung Experience Pop-up Space in het Olympisch en Paralympisch Dorp.

▲ Zitvolleybalspelers van Team Slovenië poseren samen voor een groepsfoto nadat ze hun Samsung Galaxy Z Flip6 Olympic Edition hebben opgehaald bij de Samsung Experience Pop-up Space in het Olympisch en Paralympisch Dorp.

▲ Rolstoeltennisser Alwande Sikhosana van Team Zuid-Afrika ontvangt zijn Samsung Galaxy Z Flip6 Olympic Edition in de Samsung Experience Pop-up Space in het Olympisch en Paralympisch Dorp.

▲ (Van links naar rechts) Zitvolleybalspelers van het Braziliaanse team Anderson Rodrigues dos Santos en Daniel Yoshizawa poseren met speerwerper van het Kaapverdische team Marilson Fernandes Semedo in de Samsung Experience Pop-up Space in het Olympisch en Paralympisch Dorp.

Over Samsungs betrokkenheid bij de Paralympische Spelen

Samsung is wereldwijd partner van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC) op het gebied van draadloze communicatie- en computerapparatuur. Al vanaf de Paralympische Winterspelen van Torino 2006 steunt het bedrijf met trots de Paralympische beweging. Atleten en fans van over de hele wereld delen de inspiratie via Samsungs mobiele technologie. De samenwerking loopt in ieder geval door tot en met Los Angeles 2028 en wordt vormgegeven met mobiele ervaringen, mogelijk gemaakt door innovaties op het gebied van draadloze communicatie- en computerapparatuur, kunstmatige intelligentie, virtual reality, augmented reality en 5G.

:

MobilePersberichtenGalaxy Z Flip6 Olympic EditionIPCOlympic and Paralympic Games Paris 2024Olympic™️ rendezvous @ SamsungOpen always winsParis 2024 Paralympic GamesTeam Samsung Galaxy
Last version finder