3D zonder bril: Samsung onthult Odyssey 3D-gamingmonitor op Gamescom 2024

Meeslepende 3D-gaming zonder bril dankzij Eye Tracking en View Mapping

 

Samsung onthult op Gamescom 2024 in Keulen zijn nieuwste gamingmonitoren. Hierbij gaat speciale aandacht uit naar de baanbrekende Odyssey 3D, een monitor waarmee 3D-kijken zonder bril mogelijk wordt.

 

Gamescom vindt dit jaar plaats van 21 tot en met 25 augustus en is ‘s werelds grootste gamingbeurs, met meer dan 1.400 exposerende hardware-, software- en gameproducenten. Samsung zal hier zijn high-end gamingmonitoren tentoonstellen, waaronder de nieuwe Odyssey 3D-monitor en modellen uit de Odyssey G6-, G8- en G9-serie. De Samsung-stand heeft maar liefst een oppervlakte van 800m2 en is daarmee de grootste stand van het bedrijf ooit.

Met gepaste trots presenteren we onze brilvrije 3D-gamingmonitor op ‘s werelds grootste gamingbeurs,” zegt Evert Van Camp, Director Display bij Samsung Benelux. “Samsung blijft op kop liggen in de markt voor premium gamingmonitoren, door voortdurend grensverleggende technologie te ontwikkelen.

3D-gamen zonder bril met de Odyssey 3D

De innovatieve light field display (LFD)-technologie van de Odyssey 3D zorgt voor levensechte 3D-beelden op basis van 2D-content. De lenticulaire lens[1] op het voorpaneel, gecombineerd met Eye Tracking en View Mapping-technologie, zorgt voor een overtuigende 3D-ervaring zonder dat daar een aparte 3D-bril voor nodig is. Eye Tracking volgt de beweging van de ogen via een ingebouwde stereocamera en View Mapping past het beeld continu aan voor een betere diepteperceptie.

De Odyssey 3D kan gemakkelijk schakelen tussen 2D en 3D en is verkrijgbaar in de formaten 27” en 37”. De monitor heeft een 4K-resolutie, een snelle 1ms GTG-responstijd en een 165Hz refresh rate, voor soepele gameplay zonder afterimages of haperingen.

De monitor heeft een ergonomisch ontwerp met een Height Adjustment Stand (HAS) die kan kantelen, FreeSync Premium, één DisplayPort 1.4 en twee HDMI 2.1-poorten. De monitor ontving de Best of Innovation-award in de categorie Gaming & eSports op CES 2024.

  

Gaming Experiences op Gamescom 2024

Door samen te werken met toonaangevende gameontwikkelaars, kan Samsung de bezoekers van Gamescom 2024 een exclusieve ervaring bieden. In de Odyssey experience zone vinden bezoekers de nieuwste Odyssey-gamingmonitoren, waaronder de Odyssey OLED G8 met UHD-resolutie en een refresh rate van 240Hz, de Odyssey OLED G6 met QHD-resolutie en een refresh rate van 360Hz en de 57″ dual UHD Odyssey Neo G9.

In de Samsung-stand kunnen bezoekers bovendien een aantal langverwachte games op de volgende monitoren uitproberen:

  • Odyssey 3D: Op de Odyssey 3D kunnen bezoekers KRAFTON’s inZOI verkennen in overtuigend 3D. InZOI is een levenssimmulatiespel met realistische graphics en deze exclusieve preview biedt gamers een eerste blik op de allernieuwste gamingtechnologie. De snelle responstijden en de hoge refresh rates van de Odyssey 3D zorgen voor continue actie en meeslepende gameplay.
  • Odyssey OLED G8: De rijke kleuren en het grote scherm van de Odyssey OLED G8 tillen Genshin Impact van HoYoverse naar een nog hoger niveau. De dynamische beelden en de vloeiende gameplay versnellen de actie en versterken het verhaal.
  • Odyssey Neo G9 & OLED G9: De ultrabrede schermen en de hoge resolutie van de Odyssey Neo G9 en OLED G9 zorgen voor een meeslepende ervaring in World of Warcraft: The War Within. Gamers beschikken over een groter gezichtsveld met kristalheldere details, waarmee elk nieuw avontuur meeslepend wordt. World of Warcraft zal worden gespeeld door een aantal van Europa’s beste contentmakers. Ook kunnen fans andere populaire games van ontwikkelaar Blizzard Entertainment spelen, zoals Overwatch 2 en Hearthstone.

Bezoekers krijgen de exclusieve kans om onze eersteklas gamingmonitoren uit te proberen met deze langverwachte titels, waarvan sommige al gespeeld kunnen worden vóór hun officiële release.

Uitbreiding van de 2024 Odyssey OLED-lineup

Samsung breidt zijn populaire Odyssey OLED-reeks uit met drie nieuwe modellen: de Odyssey OLED G95SD, G93SD en G85SD.[2]

  • De Odyssey OLED G9-serie, waaronder de G95SD- en G93SD-modellen, heeft een dubbele QHD-resolutie (5.120×1.440), een ultrabreed 32:9-scherm, een gebogen ontwerp van 1.800R, Smart Hub[3], Gaming Hub[4], een refresh rate van 240Hz en een GTG-responstijd van 0,03ms.
  • De 34” Odyssey OLED G8 (model G85SD) heeft een ultrabrede QHD-resolutie (3.440×1.440), een schermverhouding van 21:9, een gebogen ontwerp van 1.800R, Smart Hub, Gaming Hub[5], een refresh rate van 175Hz en een GTG-responstijd van 0,03ms.

Samsung bouwt voort op het succes van de in juni geïntroduceerde Odyssey OLED G6 en G8 met OLED-monitoren in de formaten 27” tot 49”, inclusief de nieuwe breedbeeldmodellen. Hiermee verbreedt Samsung zijn uitgebreide OLED-portfolio en hebben gamers nog meer opties tot hun beschikking.

De nieuwe Odyssey OLED-modellen zijn voorzien van Samsungs gepatenteerde OLED Safeguard om inbranden te voorkomen en OLED Glare Free-technologie om lichtreflectie te minimaliseren. De Odyssey OLED G9 (model G95D) werd op CES 2024 uitgeroepen tot CES Innovation Award Honoree in de categorie Computer Peripherals & Accessories.

Samsung bekleedt al vijf jaar op rij de nummer 1-positie op de wereldwijde markt voor premium gaming-monitoren[6]. Het bedrijf staat ook op de eerste plaats in het eerste kwartaal van 2024 volgens recente gegevens van International Data Corporation (IDC). Zo blijkt uit deze cijfers dat Samsung een wereldwijd marktaandeel van 20,6% veroverde in premium gaming-monitorencategorie en de Europese markt voor gaming monitoren leidde met een omzetaandeel van 24,2%.

[1] Een lenticulaire lens is een speciale lens die verschillende beelden naar elk oog stuurt, waardoor gebruikers 3D-beelden kunnen zien zonder dat zij een speciale bril nodig hebben.

[2] Deze modellen komen dit jaar nog wereldwijd beschikbaar, onder meer in Noord-Amerika, Europa en Australië. De lanceringsschema’s kunnen per land verschillen.

[3] Smart Hub is niet beschikbaar op het G93SD-model.

[4] Gaming Hub is niet beschikbaar op het G93SD-model.

[5]  Gaming Hub is niet beschikbaar in de Benelux

[6] Gebaseerd op verkoopcijfers van monitoren met een refresh rate van 144Hz of hoger. Bron: IDC Q1 2024 Worldwide Quarterly Gaming Tracker

:

PersberichtenTV & AudioGamescom 2024Odyssey 3DOdyssey OLED G8Odyssey OLED G9Samsung gaming Monitors
Last version finder