Samsung lanceert beter presterende microSD-kaarten met 1TB opslagruimte

Met Samsungs geavanceerde V-NAND-technologie leggen microSD-kaarten PRO Plus en EVO Plus belangrijke momenten veilig en betrouwbaar vast

Sequentiële leessnelheden tot 180MB/s en overdrachtssnelheden tot 160MB/s zorgen voor een soepele verwerking van grotere bestanden

  

Vandaag lanceert Samsung zijn 1-terabyte (TB) high-capacity microSD-kaarten: de PRO Plus en de EVO Plus. Dankzij de achtste generatie Samsung V-NAND (V8)-technologie zijn de PRO Plus en EVO Plus ideaal voor content creators en technologieliefhebbers die dagelijks snel bestanden moeten overdragen en een hoge opslagcapaciteit nodig hebben.

“Content creators en technologieliefhebbers gebruiken steeds vaker mobiele apparaten als smartphones en handheld gaming-devices om gegevens op te slaan. Hiervoor zijn hoge prestaties en een hoge opslagcapaciteit cruciaal,” zegt  Roderick Niehorster, marketingmanager bij Samsung Benelux “Onze nieuwe high-capacity microSD-kaarten spelen in op die vraag en bieden een betrouwbare en veilige manier voor het opslaan van grote hoeveelheden gegevens.”

 

Meer opslagcapaciteit

Met 1TB aan opslagruimte kunnen gebruikers meer dan 400.000 4K UHD (2,3 MB) aan afbeeldingen opslaan, of meer dan 45 games (van 20 GB). Door deze capaciteit ontstaan meer mogelijkheden voor mobiele apparaten als smartphones, actiecamera’s, drones en draagbare gameconsoles. De PRO Plus en EVO Plus zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder een 128GB-, een 256GB-, een 512GB- en een 1TB-variant. Verder heeft alleen de EVO Plus een 64GB-variant.

 

Verbeterde prestaties

Met de PRO Plus kunnen gebruikers grote hoeveelheden content van hoge kwaliteit opslaan, met uitstekende prestaties voor een soepele, creatieve workflow. De microSD-kaart wordt geleverd in groottes van 128GB tot 1TB. Verder heeft de kaart sequentiële leessnelheden tot 180 megabytes per seconde (MB/s) en sequentiële schrijfsnelheden tot 130 MB/s.[1] Voor snel laden en multitasken beschikt de PRO Plus over UHS Speed Class 3 (U3) en Video Speed Class 30 (V30) voor 4K UHD Video met A2 App Performance. Hierdoor kunnen gebruikers hun content zowel eenvoudig opslaan als organiseren, zodat zij zich alleen maar bezig hoeven te houden met creëren.

De EVO Plus heeft overdrachtssnelheden tot 160 MB/s[2] en beschikt over UHS Speed Class 3 (U3) en Video Speed Class 30 (V30)[3] voor 4K UHD-video met A2[4] App Performance, zodat gebruikers zonder problemen gegevens kunnen laden en meerdere taken tegelijk kunnen uitvoeren. Het 64GB EVO Plus-model is uitgerust met UHS Speed Class 1 (U1), Video Speed Class 10 (V10) en A1 App Performance.

Maximale energie-efficiëntie en betrouwbaarheid dankzij een 28nm-controller

Dankzij een controller die is gebaseerd op 28-nanometer (nm) procestechnologie, zijn Samsungs PRO Plus- en EVO Plus 1TB microSD-kaarten nog energie-efficiënter dan de vorige 55nm-reeks. Hierdoor kunnen gebruikers het maximale uit de accu van hun apparaat halen. Dankzij een Error Correction Code (ECC)[5] Low Density Parity Check (LDPC)[6] code van 2 kilobyte (KB), zijn met de PRO Plus- en EVO Plus 1TB-kaarten nog meer schrijf- en wiscycli mogelijk. Hierdoor zijn gebruikers verzekerd van veilige gegevensopslag over langere perioden.

Bewezen weerbaarheid voor betrouwbare opslag

De PRO Plus en EVO Plus zijn zeer sterk en scoorden na uitvoerige tests op maar liefst zes gebieden een hoge betrouwbaarheid. Ze zijn ontworpen om complexe omgevingen te kunnen weerstaan en zijn bestand tegen water[7], hoge temperaturen[8], röntgenstraling[9] en magnetische velden[10]. Bovendien zijn ze valbestendig[11] en bestand tegen slijtage[12]*[13], dus perfect voor gebruikers die zich in uitdagende omstandigheden wagen.

 

 

Compatibel met veel apparaten

De PRO Plus en EVO Plus zijn compatibel met alledaagse apparaten als AndroidTM-smartphones, tablets en draagbare gameconsoles. Bovendien zijn ze compatibel met apparaten die in uitdagende situaties worden gebruikt, zoals actiecamera’s of drones.

De 1TB-modellen van de PRO Plus en EVO Plus microSD-kaarten zijn vanaf augustus 2024 in België verkrijgbaar. De PRO Plus heeft een aanbevolen verkoopprijs (MSRP) van €45,99 voor het 128GB-model tot €259,99 voor het 1TB-model. De adviesprijs voor de EVO Plus varieert van €21,99 voor het 64GB-model tot €237,99 voor het 1TB-model.

De PRO Plus en EVO Plus hebben een beperkte garantie van tien jaar.

 

Specificaties van de PRO Plus en de EVO Plus

Productspecificaties van Samsung-geheugenkaarten
InterfaceUHS
ReeksPRO plusEVO Plus
HardwareCapaciteit 1)1TB512GB256GB128GB1TB512GB256GB128GB64GB
PrestatiesSequentieel lezen 2)Tot 180MB/sTot 160MB/s
Sequentieel schrijven 2)Tot 130MB/sTot 120MB/sTot 60MB/sTot 20MB/s
Snelheidsklasse 3)U3, V30, A2, Klasse 10U1, V10, A1, Klasse 10
CertificeringenFCC (IC), CE (UKCA), VCCI, RCM
Garantie 4)Tien (10) jaar beperkte garantie


1) 1GB=1.000.000.000 bytes. De werkelijke bruikbare opslagcapaciteit kan afwijken. Gebruikerscapaciteit gemeten met de SD Formatter 3.1-tool met FAT-bestandssysteem.

2) De resultaten zijn gebaseerd op interne testomstandigheden. De aangegeven prestaties werden bereikt door gebruik te maken van een PRO Plus/EVO Plus microSD-kaart met een Samsung microSD-kaartlezer (ver3.0) in een gecontroleerde omgeving. De werkelijke lees-/schrijfsnelheden kunnen afwijken, afhankelijk van de hostconfiguratie en de gebruikersomgeving. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de datasheet.

3) V10, V30 Video Speed Class betekent continue video-opnamesnelheden van 10MB/s (V10) en 30MB/s (V30), waardoor real-time video-opnames naar UHS Bus IF-producten worden ondersteund. Overdrachtssnelheden kunnen per hostapparaat verschillen.

4) Ga voor meer informatie over de garantie naar https://semiconductor.samsung.com/consumer-storage/support/documents/


[1] De lees- en schrijfsnelheden zijn gebaseerd op interne tests uitgevoerd onder gecontroleerde omstandigheden. De werkelijke snelheden kunnen variëren, afhankelijk van de kaartcapaciteit. De aangegeven prestaties werden behaald door PRO Plus microSD-kaarten te gebruiken met Samsung-kaartlezers.

[2] De lees- en schrijfsnelheden zijn gebaseerd op interne tests uitgevoerd onder gecontroleerde omstandigheden. De werkelijke snelheden kunnen afwijken, afhankelijk van de kaartcapaciteit. De aangegeven prestaties werden behaald door PRO Plus microSD-kaarten te gebruiken met Samsung-kaartlezers.

[3] UHS-snelheidsklasse (U1, U3) en videosnelheidsklasse (V10, V30) zijn een snelheidsklasse gedefinieerd door de SD Association,
gebaseerd op de minimale sequentiële schrijfsnelheid van de geheugenkaart. Raadpleeg voor meer informatie de SD-specificatie.

[4] Application Performance-klasse (A2) is een snelheidsklasse gedefinieerd door de SD Association, gebaseerd op de minimale random lees- en schrijfsnelheid van de geheugenkaart. Raadpleeg voor meer informatie de SD-specificatie.

[5] Engine die fouten in NAND-flash detecteert en corrigeert

[6] Foutcorrectiecode die fouten tijdens geheugentransmissie detecteert en corrigeert

[7] 1M diepte, zout water (3% NaCl), 35℃, 24 uur

[8] Temperaturen in bedrijf van -25℃~85℃, temperaturen buiten bedrijf van -40℃~85℃

[9] 0,1Gy straling met gemiddelde energie, 210 sec

[10] 15.000 Gauss, 30 seconden

[11] 10 cycli vallen vanaf 1,5 meter

[12] 10.000 cycli van de kaart erin stoppen en eruit halen

[13] Resultaten van feitelijk gebruik kunnen afwijken. Eventuele schade of verlies van gegevens als gevolg van blootstelling aan water, hoge temperaturen, röntgenstraling, magneten, vallen en slijtage vallen niet onder de garantie van Samsung. Alle tests zijn uitgevoerd in overeenstemming met het microSD Card Addendum bij de Physical Layer-specificaties versie 7.10 van de SD Association. Kijk voor meer informatie op de productpagina.

:

HalfgeleidersPersberichten8th-generation V-NANDEVO Plus microSDMicroSD cardPRO Plus microSD
Last version finder